Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč)

Posilovač brzd nevypíná
Roman92
Přidané 21.04.2023 10:15

Registrace: 26.03.18
Zdravím,

asi otázka na zkušenější v elektru než jsem já... Minulý rok jsem přidával příspěvek ohledně nevypínaní posilovače brzd na GS 1200, rok 2003. Pohrál jsem si s plíškem na spínači brzdového světla u přední brzdy, chvíli to fungovalo v pohodě ale teď se to vrátilo a nejde mi to už znovu opravit napolohováním plíšku vypínače světla u přední brzdy.

Jde o to, že někdy po puštění přední brzdy posilovač brzd i nadále jede. Problém zůstane, dokud nevypnu moto klíčkem. Už se mi taky stalo, že po nastartování zůstala svítit kontrolka ABS a brzdil jsem bez posilovače - po pár kilometrech jízdy ale posilovač zase začal fungovat ale zůstal zapnutý, i když jsem nebrzdil. Při používání pouze zadní brzdy problém není, stává se to jen u přední.

Můj dotaz zní - je posilovač napojen na přední brzdové světlo a spíná spolu s brzdovým světlem? Pokud ano, hádám, že můj problém vyřeší výměna brzdového snímače přední brzdy.

Díky za pomoc.

Waltr
Posilovač brzd nevypíná
Přidané 21.04.2023 12:30

Registrace: 27.06.08
Asi myslíš přední brzdový spínač. Určitě je napojena. Jestli to problém vyřeší nevím. Nicméně jak to popisuješ, vypadá to ze je špatný.

buboGS
Posilovač brzd nevypíná
Přidané 21.04.2023 13:55

Registrace: 22.08.08
Jednou se mi stalo, že jsem si někde trochu pootočil blastr a brzdová páka do něj koncem trochu narážela a pak to zlobilo takhle nějak podobně. Zkontroluj si, že je tohle v pořádku a páka může skutečně dosáhnout své krajní polohy a rozepnout tak spínač
BMW GS = stroj na radost

vvalosek
Posilovač brzd nevypíná
Přidané 21.04.2023 14:10

Registrace: 14.06.17
1. Zkontroluj volný pohyb páčky, aby nenarážela na blaster.
2. Zkontroluj nastavení mikrospínače, očist pokud tam je bordel, proměř jestli spíná.
3. případně postupuj dle ultimátní rady Bohumila: "Vyjeb to ABS ven".
Neexistuje špatné počasí!

MotoPaja
Posilovač brzd nevypíná
Přidané 22.04.2023 04:16

Registrace: 29.07.08
U posilovače je třeba velmi často měnit brzdovku. To je základ.
Občas se mi taky stane, že to zůstane "bzučet", ale u mě stačí jen páčku přimáčknout a zase pustit.
Ale stává se mi to tak jednou za rok, dva.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?

Roman92
Posilovač brzd nevypíná
Přidané 22.04.2023 11:11

Registrace: 26.03.18
Blastr je v pohodě, brzdová páka se ho nedotýká. Zkoušel jsem taky po brzdění natlačit páčku co nejvíce dopředu, to ale posilovač nevypnulo. Snímač je takto vizuálně v pohodě, při pohybu brzdové páčky cvaká. Ještě jsem večer byl zkusit, jestli když zůstane pískat posilovač, bude svítit brzdové světlo - a je tomu tak.. Jen ale nerozumím tomu, proč posilovač přestane jet až po vypnutí klíčkem a po zapnutí klíčku hned nesepne, i když mezitím s brzdou nepohybuji.

To mě tedy směruje primárně na ten spínač. Po puštění brzdy zůstane sepnutý spínač a proto jede i nadále posilovač. Zkusím tedy koupit nový spínač.

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč) :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 93
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,725
Nejnovější člen: Gasgas

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.50 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI