zdravim.mate nekdo odzkousenou nejakou zarovku H7 co nebude hlasit chybu a neodpoji ji pocitac?a vejde se do svetlometu r1200rt dohc.diky moc
Upravil kridlak dne 07.12.2024 08:43
Neskúšal som, ale Osram už vyrába radu s oficiálnou certifikáciou pre legálnu zámenu , vraj má ošetrené tieto busove hlásenia a vydrží dvojnásobok čínskych, ale aj stojí dvojnásobok ...
LED "žárovky" mají schválení pro konkrétní typy automobilů a nebo nejsou určeny pro provoz na veřejných silnicích. Nemoralizuju, sám H4 CSP mám v motorce a HID xenon v autě :-)
Moje R1200 ST z roku 2005 chybu nehlásila, po výměně ZFE jednotky za novější chybu hlásí. Vyřešeno bočníkem odporem. Dost topí, mám to venku na rámu. Elektriku jsem nestříhal, jen vypíchnul jeden vodič z konektoru světa a vyrobil odbočkovou zásuvku pro odpor. Na STK vrátím H4 + vytáhnu boční odporovou zátěž z konektoru.
kridlak napsal:
zdravim.mate nekdo odzkousenou nejakou zarovku H7 co nebude hlasit chybu a neodpoji ji pocitac?a vejde se do svetlometu r1200rt dohc.diky moc
1150 obecně nesvítí nic moc, o chlup pomůže nějaký night breaker či obdoba od Philips... ale počítej že si pomůžeš tak o 10%... Ale asi bych než bastlit (nejčastěji i nehomologované řešení) v hlavním světlomětu, bych šel cestou přídavných světel, mlhovek nebo tak. Nejlépe origo řešení s LEDkami BMW které neoslňují a svítí pěkně... Ty číny co vídám v protisměru je fakt na přesdržku... Ty BMW neoslňují, přes den je nepotřebuješ a na dojezd navečer si zapneš tu mlhovku, navíc to máš i jako náhradní svítidlo, když ti někde za deště prdne hlavní žárovka... za mě to je lepší řešení...
nejde me o kvalitu sviceni.RT sviti super i tak.pridavna svetla LED mam.jde me o odber,chci tomu altiku trosku ulehcit.takze pokud nekdo ma konkretni skusenost s konkretni zarovkou a ma to odzkousene rad se necham poucit.dekuju mockrat.
1) argument ze chces ulehcit altiku je blbost
2) homologovane OSRAM jsem nakoupil a nikdy jsem nereklamoval jime zarovky tak casto jako tyto
3) paradoxne cinsky zarovky jsem za rok a pul nereklamoval ani jednou. Vyzkousel jsem mnoho az jsem zustal u 1200 ADV spokojený s timto: https://www.stual...hlh-h7-e4s
HonzaGS> přídavné světla tam mám. Ale nejsem "nauceny" s nimi běžně jezdit. Proto jsem uvažoval o nějaké "lepsi" zarovce, která by vyřešila bezne situace. Samozřejmě když je potřeba, tak je zapinam přídavné, to je jasné
K prídavným svetlám na 1200 GS Adv:
Pol Európy som odjazdil s permanente zapnutými origo prídavnými svetlami. Boli aj policajné kontroly, aj nejaké pokuty za rýchlosť ...ok. Len pred rokom v CZ sa stala kuriozita. Dopravná polícia, stop .... a pokuta 1500 CZK za zapnuté prídavné svetlá cez deň, bez hmly, sneženia, dážďa, zníženej viditeľnosti. Debata s polícajtami asi 15 minút a za tých 1500 korún ...
jezek napsal:
1) argument ze chces ulehcit altiku je blbost
2) homologovane OSRAM jsem nakoupil a nikdy jsem nereklamoval jime zarovky tak casto jako tyto
3) paradoxne cinsky zarovky jsem za rok a pul nereklamoval ani jednou. Vyzkousel jsem mnoho az jsem zustal u 1200 ADV spokojený s timto: https://www.stual...hlh-h7-e4s
tak jsem je objednal.snad to mas opravdu odzkousene a nebudou hlasit chybu a vypinat se.dik za tip.
Filo napsal:
K prídavným svetlám na 1200 GS Adv:
Pol Európy som odjazdil s permanente zapnutými origo prídavnými svetlami. Boli aj policajné kontroly, aj nejaké pokuty za rýchlosť ...ok. Len pred rokom v CZ sa stala kuriozita. Dopravná polícia, stop .... a pokuta 1500 CZK za zapnuté prídavné svetlá cez deň, bez hmly, sneženia, dážďa, zníženej viditeľnosti. Debata s polícajtami asi 15 minút a za tých 1500 korún ...
Tak to je mi upřímně líto... A zároveň se divim
Protože v ČR běžně jezdí obrovská hromada ču.ráků s zapnutými mlhovkami na autech jen tak, když není třeba, nebo když vyloženě odporují paragrafu o použití světel do mlhy
A na tyhle pí.či se fízlové nikdy nezaměřili ...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
kridlak napsal:
tak jsou tam.zadnou chybu nehlasi.diky
Starší ZFE mi chybu nehlásila, novější po půlhodině jízdy. Nejen že nahlásila chybu s tak dlouhým zpožděním, ale světlo zhasla. Bylo to ve dne, mě to neomezovalo, ale byl porušen zákon o povinnosti svícení i ve dne.