Zdravím všetkých. V lete som kúpil v Salzburgu R 1250 GSA, r. 7/2019 s nájazdom 14.000 km. Motorka viac stála, ako jazdila. Má ale dosť silne zadretú klapku výfuku. Rakušáci v BMW to vyriešili tak, že demontovali ovládací servomotor a nahradili ho eliminátorom klapky Healtech ESE, aby to nevykazovalo chybu. Klapka je v plne otvorenej polohe. Servomotor mi dali do kufra. Moja otázka: Dá sa tá klapka nejako rozbehať, uvoľniť, vyčistiť a spojazdniť ? Zatiaľ sam skúšal len WD, ale bez výsledne .... dík za názory a rady.
Na motorkách z Aglie nefunguje pravidelně, dávám už jen eliminátory. Rozhýbat to někdy jde, používal jsem kapaliny na mytí sání do aut, do kterých se klapka namoří a měla by povolit. Když jsem to ještě řešil měl jsem na to nádobu, svody jsem tam nechal 1-2 dny, pak klapka většinou povolila, ale do roka to bylo zase zarostlý nebo se uplně uvolnila v uložení. Onehdá mi zákazník donesl od někoho ,,repasovanou,, klapku, po půl roce je v uložení klapky taková vůle, že jde slyšet jak chrastí když se nastartuje.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
DAGR napsal:
Na motorkách z Aglie nefunguje pravidelně, dávám už jen eliminátory. Rozhýbat to někdy jde, používal jsem kapaliny na mytí sání do aut, do kterých se klapka namoří a měla by povolit. Když jsem to ještě řešil měl jsem na to nádobu, svody jsem tam nechal 1-2 dny, pak klapka většinou povolila, ale do roka to bylo zase zarostlý nebo se uplně uvolnila v uložení. Onehdá mi zákazník donesl od někoho ,,repasovanou,, klapku, po půl roce je v uložení klapky taková vůle, že jde slyšet jak chrastí když se nastartuje.
Dík za názor a skúsenosť. Nechám tam eliminátor tak, ako ho rakušáci namontovali a je vybavené.
Poprosim o objasnenie ako ma fungovat klapka vyfuku mam 1250 gs 2021
Pri zapnuti klucika nepocut ze ju otvori zavre alebo naopak ked som
zhodil tlmic je otvorena ide s nou hybat na doraz nie je zadreta
po nastartovani je vyfuk dunivy mysli ze preto lebo klapka je otvorena aj
po zohriati sa zvuk nemeni, bol som v tom ze klapka je zavreta a otvara ju
az pri vyssich otackach a pri zapnuti klucika som myslel ze budem pocut od nej
zabzucanie na starej 1200 gs 2013 mi to tak bzucalo dakujem
za nejake info
Klapka pri vypnutej moto by mala byť zavretá. Po zapnutí zapalovania by mal prebehnúť "test" klapka by sa mala naplno otvoriť a zavrieť - tak to je na 1200LC.
Já mám LC 2014 a klapka je při vypnutém klíčku(motoru) otevřená. Zapnu klíček a klapka se otestuje(zavře a zase otevře). Po nastartování se zavře a s přidáváním plynu zase otevírá. Jinak jsem bojoval taky s touto klapkou. Malou frézkou odbrousil od hřídele. Vytáhl hřídel a převrtal jsem díry. Pravidelně u každého servisu to promažu měděným mazivem ve spreji na vysoké teploty a jede jak nová. Jo a tu klapku jsem na tu hřídel přichytil nazpátek dvěma šrouby.
Pozeral som sa na klapku naposledy asi pred 4 rokmi, takže je možné, že si dobre nepamätám a je to tak ako píše davidomax. Mazal som ju vtedy pár krát grafitom aj medeným sprejom. No dlho to nevydržalo a po pársto km znova vŕzgala ako vráta od stodoly - niektorým museli v záruke kvoli tomu vymeniť zvody. Zdá sa mi, že kedysi niekto spomínal, že na1250 sa tento test spraví až po štarte aby nemuseli riešiť škripot a hlavne reklamácie... Takže skús nahodiť servo iba na konektor a uvidíš či po štarte začne "cvičiť
Upravil Tryskac dne 29.05.2025 22:46
Skusil som dal som dole kritku klapky je otvorena postarte sa zavre
cca iba 20% ked pridavam cca pri 2500 ju zavre o kusok cca 30%
a potom cim via pridavam uz sa len otvara do max , myslel som ze
pri nizkych otackach ma byt privreta aby vyfuk nehucal a pri 3000
a viac ju otvori kedy uz moze hucat vyfuk takto mi to robilo na 1200