Tak zkusím ještě jeden dotaz, zda by někdo nevěděl. Dneska jsem skončil bez paliva, ačkoli při startu kontrolka paliva funguje, svítí, zhasne atd. Během jízdy pak klesající hladinu neindikuje. Rezerva se nerozsvítí. Ví někdo jak signalizace funguje, nebo by měla ?
U čerpadla je váleček s plováčkem, který při poklesu paliva myslím sepne (možná rozepne, dlouho jsem to neřešil) kontakt. Často se přetrhnou dráty nebo se rozpadne plovaček.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
Já myslím že tam je spíš termistor nebo něco takového .. dokud je chlazenej benzinem tak kontrolka rezervy nesvítí , jakmile se octine ve vzduchu tak se ohřeje a teče přes něj větší nebo menší proud nevim .. a na základě toho se rozsvítí ledka na palubovce . Mě to bohužel taky nefunguje . Jako origo náhradní díl to neexistuje (je to součást palivové pumpy ) sehnal jsem podobný prvek z jiné motorky ale nakonec jsem měl strach strkat do nádrže z benzinem něco co se hřeje, když nevím parametry na jaké to bylo navržené .. aby se mi to v nádrži náhodou nerozsvítilo .. tak radši tankuju každých 200km a neřeším.