Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

KTM GS
Vjetrnik
Přidané 26.02.2025 23:46

Registrace: 09.10.07
https://www.sezna....seznam.cz

Podle rakouského zpravodajského webu oe24.at by mohl do KTM vstoupit německý konkurent, společnost BMW Motorrad. Zdroje rakouského webu uvádějí, že by BMW značku zachovalo, výrobu by však přeneslo do Německa......
Upravil Vjetrnik dne 26.02.2025 23:47
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."

stevebmw
KTM GS
Přidané 27.02.2025 05:59

Registrace: 12.04.12
Dle OE24 je to s přesunutím výroby trochu jinak:

So hat laut dem Nachrichtenportal OE24 angeblich BMW Interesse daran, KTM zu erwerben, sämtliche Verbindungen zu Österreich zu kappen, die Forschung nach Berlin und Produktion nach Indien.

Takže vývoj do Berlína a výrobu do Indie.
R1200GS 2010

Hrabe_X
KTM GS
Přidané 27.02.2025 08:56

Registrace: 31.10.07
Strategie KTM = postavit si kvalitnější a levnější konkurenci se stejnou technologií v Číně společně s nepochopením trhu, zbytečnou přezaměstnaností a kálenim na hlavu zákazníkům, s jejich fakováním v případě pokusu o uplatnění reklamace na předražený šrot dovedla značku ke krachu. To nemohlo snad nikoho překvapit.
Zavezl bych výrobní haly hnojem a pěstoval v Mattighofenu žampiony. To by mělo větší smysl.Grin
Upravil Hrabe_X dne 27.02.2025 08:59
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /

PolarBearOne
KTM GS
Přidané 27.02.2025 13:58

Registrace: 13.01.18
Jestli by se to uskutečnilo, tak znám pár lidí co vlastní KTM a pro které jsem (jsme) terčem posměchu, protože géeso si může koupit akorát **** a minimálně u dvou bych odhadl, že by si to hodili Grin Grin

patol
KTM GS
Přidané 27.02.2025 14:32

Registrace: 20.12.12
Ja viem že som na BMW fóre a tu sa nemôže velebiť iná značka, tak len prispejem s vlastnou skúsenosťou s KTM....po veľa motorkách (a 120000km na veľkom GSku) mám teraz aj KTM s povestným problémovým motorom LC8c. Teraz pri kontrole ventilov pri 43000km som spozoroval nejaké opotrebenie vačiek, ktoré by mohlo ešte vydržať xtisíc km, ale pre pokoj duše a veľkého internetového bubáka (nie miestneho člena Wink) som to prostredníctvom mechanika KTM riešil s dovozcom. A ten...a teraz pozor....bez problémov uznal vadu a ZADARMO poslal obe vačky a aj hlavu v cene cca 3000€. A to na 5 ročnú motorku s iba 2 ročnou zárukou (dá sa priplatiť do 4 rokov, ale to by tu bolo asi jedno). Ak by ten servis robil priamo servis dovozcu, tak by aj práca a ostatná bižutéria čo sa mení bolo grátis. Takže toľko moja skúsenosť s "fakovaním" zákazníkov a spoľahlivosťou.
A taký malý postreh, KTM zo 799 cm3 dostal výkon ako BMW z 1170 lufťáka, tak tam asi bude trochu vyššie namáhanie a asi aj skoršie opotrebenie?blushing
Upravil patol dne 27.02.2025 14:41

DAGR
KTM GS
Přidané 27.02.2025 20:44

Registrace: 14.09.11
patol napsal:
Ja viem že som na BMW fóre a tu sa nemôže velebiť iná značka, tak len prispejem s vlastnou skúsenosťou s KTM....po veľa motorkách (a 120000km na veľkom GSku) mám teraz aj KTM s povestným problémovým motorom LC8c. Teraz pri kontrole ventilov pri 43000km som spozoroval nejaké opotrebenie vačiek, ktoré by mohlo ešte vydržať xtisíc km, ale pre pokoj duše a veľkého internetového bubáka (nie miestneho člena Wink) som to prostredníctvom mechanika KTM riešil s dovozcom. A ten...a teraz pozor....bez problémov uznal vadu a ZADARMO poslal obe vačky a aj hlavu v cene cca 3000€. A to na 5 ročnú motorku s iba 2 ročnou zárukou (dá sa priplatiť do 4 rokov, ale to by tu bolo asi jedno). Ak by ten servis robil priamo servis dovozcu, tak by aj práca a ostatná bižutéria čo sa mení bolo grátis. Takže toľko moja skúsenosť s "fakovaním" zákazníkov a spoľahlivosťou.
A taký malý postreh, KTM zo 799 cm3 dostal výkon ako BMW z 1170 lufťáka, tak tam asi bude trochu vyššie namáhanie a asi aj skoršie opotrebenie?blushing

KTM už tak 1/2 možná 3/4 roku zpětně doplácí zákazníkům materiál za vačky. A to i když mají po výměně vaček v neautorizáku, stačí mít myslím doklad. Řešilo to dost zákazníků co mělo nebo má 790 ke GS.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy

https://www.grube...

https://www.gruber-moto.cz/
Francis
KTM GS
Přidané 27.02.2025 21:14

Registrace: 09.08.17
patol napsal:
... A taký malý postreh, KTM zo 799 cm3 dostal výkon ako BMW z 1170 lufťáka ...

Ve kterém roce začal prodej které motorky? Pokrok nezastavíš a víc než deset let vývoje musí být někde vidět. Bylo by smutné, kdyby nebylo.

www.trust-rust.cz
patol
KTM GS
Přidané 27.02.2025 21:38

V 2016 ho začali dávať do Duke....ale stále keď ju porovnáš napr s Tenerečkou, tak je tam vyšší litrový výkon a hlavne priebeh krútiaku....každý má iného cieľového zákazníka, spoľahlivá T700 na cestu okolo sveta, alebo zábavnú 790 s potrebou "častejšieho" servisu....ale tak to bolo u KTM asi vždy. Minule sme po x-tom pive konečne vyriešili večný spor KTM vs BMW....bawor je jak vlastná manželka- čo sa týka jazdy, tak poteší ale nenadchne...ale má malé bočné náklady. Kačena je jak milenka- vie poriadne chytiť za gule, ale aj servis pýta viac Grin

Francis
KTM GS
Přidané 27.02.2025 22:50

Registrace: 09.08.17
Porovnával jsi se vzducháčem R1200, neuhýbej od tématu a nemíchej do toho teď T700. Vzducháč šel do výroby v roce 2004, v edici ST/RT od počátku 81 kW a 115 Nm. Je to motor vývojově o 14 let starší.

www.trust-rust.cz
patol
KTM GS
Přidané 27.02.2025 23:14

No dobre.... za chvíľu sa nám vonku oteplí, treba si vyskúšať napr KTM890 Adventure R a BMW F900 Adventure s Ride Pro balíkom.....obidve veľmi dobré ADV motorky strednej triedy ale každá pre inú cieľovú skupinu....na GSku by som kľudne išiel na sólo vegetnú cestu okolo sveta po cestách a necestách, ale na európsky TET určite radšej na KTMke. Nikdy som nebol obdivatelom nejakého kultu a ani si ich nevyberám podľa múdrostí na internete, motorky mám na pôžitok, ale každý to môže mať inak. Ono väčšinou vyplakavaju tí čo majú problémy, spokojní sa vozia. A dosť často si ani nepriznajú že problém vznikol zanedbaním servisu či už servisom podvozku až keď vytečú tlmiče alebo dlhým intervalom výmeny oleja (k čomu dosť prispievajú samotní výrobcovia napr 15000km longlifom bez zohľadnenia režimu prevádzky). Každopádne sa tešme že máme z čoho vyberať kým to tu úplne nezabije Bruselský diktát a nezožerie to tu celé Čína

patol
KTM GS
Přidané 28.02.2025 09:33

A vzduchač a Tenerku som použil ako príklad prevedenia na trvanlivosť, materiály ani technológie sa za posledné desaťročia moc nezmenili. Stará 12ka bol držiak ktorý vydržal pri správnej údržbe aj stovky tisíc km, Tenerka bola ako príklad súčasného motora robeného tiež na životnosť. Keď si ale pozrieš jeho dieselový priebeh krivky krútiaku ktorý je daňou za jeho "nudnosť" - chalani z Throttle Punks sa s ňou pohrali a podarilo sa im odstrániť iba prepad v strede (eko) a mierne dvihnúť výkon.
Ono totiž u atmosférický plneného motora ak chceš vyšší výkon tak musíš dostať viac zmesi do valca, ale z druhej strany musíš vypúšťať najlepšie čistý kyslík z výfuku kvôli novým euronormám. Takže použiješ vačku s vyšším profilom ale musíš použiť ostrejší uhol nábehovej plochy samotného laloku. A to je predpokladám "kameň úrazu" 790ky, kde práve toto miesto vykazovalo najvyššie opotrebenie. Nové vačky čo mi došli už mali hrubšiu tepelne upravenú vrstvu, takže cementačka by mala by byť hrubšia a dúfam že problém je vyriešený. Nejde mi sem vložiť fotku, ale keď si vygoogliš vačku LC8c a napr Tenerky, tak na profile vačky je to vidno
Upravil patol dne 28.02.2025 09:43

raptor
KTM GS
Přidané 28.02.2025 10:43

Registrace: 19.06.13
patol ty musis byt fakt drsný jazdec (čo si aj riť vytrie 100 šmirglom) keď ti T700 má "dieslový priebeh krivky".

To čo sa stalo tebe s KTM, je pri BMW normálna vec (výmena vadného dielu) ale fakt je ten že pred tebou to boli tisíce majitelov KTM 790 / 890 ktorí sa sťažovali ako im v Mattighofene ukázali prostredník keď tam prišli riešiť vačky.

Žijeme rýchle časy kde sa nie vždy všetko podarí, ale napríklad to ako BMW pristúpilo k riešeniu kardanov na 1200 / 1250 LC resp vole v uchytení klzákov prednej vidlice k hornému okuláru je niečo... NORMÁLNE. To ako KTM systematicky vyfuckovávalo nespokojných klientov je niečo čo sa im teraz vrátilo ako karma.

Ak si adventure turista tak v prvom rade potrebuješ spoľahlivú motorku, až potom geniálny podvozok.
Upravil raptor dne 28.02.2025 10:44
live fast, die young
be wild, have fun

www.motoraptor.sk
patol
KTM GS
Přidané 28.02.2025 11:44

100vku mi dávala mama namiesto plienky ešte v kolíske Pfft. Miro ty máš prístup k testovačkám, tak si skús požičať v jeden deň Tenerku, 890advR a kludne aj to GS900adv a pochopíš o čom píšem. 100 koní je v teréne samozrejme nezmysel, ale pri cestovaní vo dvojke a s bagážou to už chýba. A porucha na KTM není záležitosť pár km, pri pravidelnom servise sa nemá čo pokaziť ak turistikuješ nazvime to v rádiuse výmeny oleja. Chodím už dlhé roky s pomerne veľkou partiou čo sa týka skladby motoriek a štatisticky sme vždy opravovali na ceste viac baworakov ako KTMiek....čo bolo dané aj tým, že KTMkari sú zvyknutí sa o motorku pravidelne starať, naopak GSkari majú predsa nerozbitné železo a tak sxrú na pravidelnú údržbu a okrem oleja a sviečok menia až keď sa nieco dodrbe, alebo tečie olej z tlmičov (česť výnimkám)....nemám tak trochu pravdu?
Ale ja som tu pôvodne nechcel obhajovať KTM voči BMW, obe sú kvalitné značky a každá má iného zákazníka, iba som reagoval ba odvážne vyhlásenie o predraženom šrote a fakovanie zákazníkov niekoho čo moc číta internetové diskusie. Tu na GSfore to má ešte normálnu úroveň (na rozdiel od napr slovenskej internetovej motoscény) a dá sa tu slušne diskutovať s ľuďmi čo aj majú motorku a sú už po puberteWink
Upravil patol dne 28.02.2025 12:31

raptor
KTM GS
Přidané 28.02.2025 12:53

nie nemáš pravdu a to vo viacerých bodoch

1. nevolám sa Miro

2. ak sa niekto nestará o svoju moto tak je uplne jedno aké logo máš na nádrži. Tvoja grupka kde jazdíš je strašne málo na to aby si podľa veľmi malej vzorky generalizoval všetkých majiteľov BMW.

3. o predraženom šrote som ja nenapísal nič, o fuckovaní zákazníkov áno a stojím si za tým. A jasné že o niečom takom sa dočítaš jedina na internete na fóre a nie v novom čase

4. ak chcem cestovať s dvojkou a bagážou tak si kúpim 1200 / 1250 / 1300 od BMW alebo 1090 / 1190 / 1290 od KTM... strávil som na KTM 1290 T jednu sezónu a okrem pohodlia tej motorke nič nechýba, naopak má viacero parametrov kde je lepšia od BMW

live fast, die young
be wild, have fun

www.motoraptor.sk
raptor
KTM GS
Přidané 28.02.2025 12:53

nie nemáš pravdu a to vo viacerých bodoch

1. nevolám sa Miro

2. ak sa niekto nestará o svoju moto tak je uplne jedno aké logo máš na nádrži. Tvoja grupka kde jazdíš je strašne málo na to aby si podľa veľmi malej vzorky generalizoval všetkých majiteľov BMW.

3. o predraženom šrote som ja nenapísal nič, o fuckovaní zákazníkov áno a stojím si za tým. A jasné že o niečom takom sa dočítaš jedina na internete na fóre a nie v novom čase

4. ak chcem cestovať s dvojkou a bagážou tak si kúpim 1200 / 1250 / 1300 od BMW alebo 1090 / 1190 / 1290 od KTM... strávil som na KTM 1290 T jednu sezónu a okrem pohodlia tej motorke nič nechýba, naopak má viacero parametrov kde je lepšia od BMW

live fast, die young
be wild, have fun

www.motoraptor.sk
patol
KTM GS
Přidané 28.02.2025 13:36

1. Sorry Jano, omylom som ťa premenoval Wink
2.bohuzial si ľudia kupuju baworakov aj podľa povesti spoľahlivosti, čo niektorí chápu ako som pisal moju skúsenosť, ale môžem sa mýliť
3. To bola reakcia na Hrabe-ho prispevok
4.ak jazdíš aj s partiou TET a aj so ženou Alpy a nechceš mať 2 motorky, ideš do strednej triedy...teda ja to tak mám
5. Serme na to, vonku sa otepliloparty

Tygr
KTM GS
Přidané 28.02.2025 20:51

Registrace: 23.02.16
Je to na ho.vno,má to řetěz

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 85
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,724
Nejnovější člen: setr

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.29 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI