Ahoj kluci, dovolím si založit nové téma vyklápěcích přileb bez kšiltu. Jezdím dlouho s HJC i90, ale už potřebuju novou, vysnil jsem si C5. Byl jsem u prodejce a k mému zklamání všechny (opravdu všechny) Schuberthky tam vrzaly:-( Pak jsem četl i recenze na youtube, že u C5 tam zatéká v dešti, nedoléhají, vržou, apod. Výrobce to prý řeší nadstandardní zárukou, což je dobře. Naopak na prodejně mi parádně seděla nečekaně např. Nolan N-100. Žádné jiné (Nolan, HJC, Shoei) nevrzaly... Ale třeba to byly jen jejich vadné nebo často zkoušené kusy... Nevím.
(u některých značek - např. Scorpion, LS2 - mi narážel nos do plexi nebo brada do helmy)
Tak jsem lehce rozčarován a nevím, co vzít. Můžete poradit? Máte zkušenosti či srovnání např. s tou Nolankou? Nebo byla C4 Pro lepší a mám se zaměřit na tu?
Klíčový aspekt je "nefoukání" do očí a pak i ticho.
Předem děkuji za tipy. V.
Upravil Vasco dne 10.03.2025 14:08
Výklopné přilby - zkušenosti C5, Nolan, Shoei, HJC, apod
Přidané 10.03.2025 15:02
Mám novú HJC i90 lebo mi vyšla ako najlepšia z výberu a aj mi sadla dobre na hlavu. Neviem aký je rozdiel oproti staršej verzii, ale pri novej kvalita, pohodlie, hlučnosť a hmotnosť mi vyšli najlepšie (Schuberthka mi nesedí tvarovo)....takže asi len skúšať a skúšať jak povedal Komenský....či jak to bolo
Přidané 10.03.2025 15:12
Toto téma mě taky zajímá. Už 10 let jezdím se SHOEI Neotec a pomalu přichází čas na výměnu. Nevím jak Neotec II, ale jednička je tichá a nefouká do očí. Ale bohužel větrání je žalostný. Na naháči se to dá udýchat, ale na moto s plexi to už skoro nejde. Jezdil jsem díky 1150 a tobinátoru pořád s vyklopenou helmou. Jinak kvalita zpracování super. Doufám, že dvojka si to udrží a bude mít vylepšené větrání.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Přidané 10.03.2025 16:10
Spitfire napsal:
Toto téma mě taky zajímá. Už 10 let jezdím se SHOEI Neotec a pomalu přichází čas na výměnu. Nevím jak Neotec II, ale jednička je tichá a nefouká do očí. Ale bohužel větrání je žalostný. Na naháči se to dá udýchat, ale na moto s plexi to už skoro nejde. Jezdil jsem díky 1150 a tobinátoru pořád s vyklopenou helmou. Jinak kvalita zpracování super. Doufám, že dvojka si to udrží a bude mít vylepšené větrání.
Mám 5 let neotec 2. Nemám porovnání s jedničkou, ale za mne odvětrání špatný, Pohodlná, váha spíš těžší (1800) Celkově je dobrá až skvělá, ale to odvětrání tragedie. V rychlosti nad 90kh/hod se nedá telefonovat.
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Přidané 10.03.2025 18:42
Já nakonec po různém zkoušení všeho možného skončil u C5. Větrá na mě až moc. Dokonce jsem trošku přicpal horní sání, protože z toho intenzivního větrání při chladném přesunu po zhoršení počasí v horách tak nastydla lebka, že jsem měl zánět dutin asi 4 měsíce. Horní větrání nejde regulovat, je to jen on/off a "on" je v chladnějším počasí už moc a "off" zase málo.
Jinak mi asi v ničem nevadí. Celkově mohu přilbu doporučit.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Přidané 11.03.2025 15:20
Novej napsal:
Spitfire napsal:
Mám 5 let neotec 2. Nemám porovnání s jedničkou, ale za mne odvětrání špatný, Pohodlná, váha spíš těžší (1800) Celkově je dobrá až skvělá, ale to odvětrání tragedie. V rychlosti nad 90kh/hod se nedá telefonovat.
mam 2 taky 5+ let, vcetne toho zabudovaneho komunikatoru a v pohode vsechno funguje jak ma, vetrani mi prijde taky ok, ale samozrejme pruvan tam neni
u helem je to za stitem stasne individualni, musi se hodne zkouset, u nahacu je to jednodussi no
Přidané 12.03.2025 17:53
Hrabe_X napsal:
Já nakonec po různém zkoušení všeho možného skončil u C5. Větrá na mě až moc. Dokonce jsem trošku přicpal horní sání, protože z toho intenzivního větrání při chladném přesunu po zhoršení počasí v horách tak nastydla lebka, že jsem měl zánět dutin asi 4 měsíce. Horní větrání nejde regulovat, je to jen on/off a "on" je v chladnějším počasí už moc a "off" zase málo.
Kdyby si měl vlasy, tak by se ti to nestalo Ale zase když ten škopek sundáš, máš furt stejnou hlavu, kdežto já tu helmu mám pořád, dokud neprojdu sprchouLepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Přidané 14.03.2025 16:47
Měl jsem C3 kupovanou v geneze a při koupi jsem jí na doporučení zaregistroval což znamená že pokud do pěti let budeš mít dopravní nehodu dají ti novou se 70% slevou. Minulý rok v květnu jsem měl nehodu, ze které mám sice video ale já jsi toho moc nepamatuji. I když to bylo už 5,5 roku zkusil jsem uplatnit nárok na slevu, ale opravdu jsem tomu nevěřil. Do týdne mě volali ať si přijdu vyzvednout nebo objednat jakoukoliv helmu a že sleva byla uznána.
Taky argument, a dodatečně děkuji. Takže mám novou C5 ale zatím 0 km, doufám že to letos vylepším.
Starou helmu si nechají
Upravil mahomaho dne 14.03.2025 16:49
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Přidané 14.03.2025 21:38
Díky za super zkušenost, výborná podpora výrobce
mahomaho napsal:
Měl jsem C3 kupovanou v geneze a při koupi jsem jí na doporučení zaregistroval což znamená že pokud do pěti let budeš mít dopravní nehodu dají ti novou se 70% slevou. Minulý rok v květnu jsem měl nehodu, ze které mám sice video ale já jsi toho moc nepamatuji. I když to bylo už 5,5 roku zkusil jsem uplatnit nárok na slevu, ale opravdu jsem tomu nevěřil. Do týdne mě volali ať si přijdu vyzvednout nebo objednat jakoukoliv helmu a že sleva byla uznána.
Taky argument, a dodatečně děkuji. Takže mám novou C5 ale zatím 0 km, doufám že to letos vylepším.
Starou helmu si nechají