Ahoj všichni, zkusím se zde zeptat, daný “problém” jsem nikde v diskuzích nenašel.
Mám 1250 GS (2023) najeto cca 30000. Byl jsem teď jezdit ve Španělsku a při poslední jízdě na ubytování i druhý den cca 20 km na odevzdání motorky, jsem zaregistroval nezvyklé vibrace na spojkové páčce při každém zmáčknutí, řazení, rozjezdech…
Nikdy předtím nic takového… spojka zabírá stejně jako předtím, rozjezdy, řazení stejné… jen při každém zmáčknutí cítit znatelné vibrace na prstech ze spojkové páčky… (něco jako když položíte prsty na vibrující telefon)… po uvolnění páčky nic… žádné jiné zvuky např. od motoru, spojky atd. nic…
Nemáte někdo zkušenost, kde by mohl být problém, nebo příčina?
do servisu s tím samozřejmě zajedu, je to v záruce
jde mi o to, že až si motorku vyzvednu zde v ČR, zda na tom jet do servisu po ose, nebo radši hned vozejk…
díky za případné info
Vibrace na spojkové páčce při zmáčknutí, řazení a rozjezdu
Přidané 11.04.2025 21:11
Čau, mne to robilo vtedy, keď som zmenil polohu blastrov na páčkach. Po vrátení blastrov do pôvodnej polohy vibrácie zmizli.
BMW R 1200 GSA LC Triple Black
Přidané 03.06.2025 21:45
Ahoj mám stejny problém . 1250 GS - 32000 km. mám jet za 10 dní do Turecka. V servise sundali spojku a řekli, že to je asi ložisko na hřídeli v převodovce. Mužeš mi napsat jak si dopadl. Dík Z
Přidané 03.06.2025 22:49
Může to být i čep co drží spojkový koš a vyvažovák, několikrát jsem řešil, že se utrhnul, nebo vymáčkl. Co se ke mně dostali motorky se špatnými ložisky, tak všechny už hučely a bylo to nejen cítit, ale i slyšet. Kdežto, když se utrhnul, nebo výmáčkl čep byla motorka tichá jen byly cítit vibrace.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy