Zdravím
Chlapi předem upozorňuji, že dotaz pokládám za bráchu, který tady nemá registraci.
Takže jedná se o BMW R 1200 GS Adventure, model K25, r.v. 2007. Po startu nezhasne kontrolka ABS a neustále svítí brzdové světlo.
1. Tato porucha se poprve objevila loni když jsme jeli dva dny z Rumunska v dešti.
2. Objevila se znovu po důkladném mytí i vapkou po návratu letos z Albánie
3. Spínače u přední i zadní brzdy jsme nenašli. Asi to vyhodnocuje a rožíná brzdové světlo podle změny tlaku oleje?
5. Byl s tím na diagnostice. Chyba 5E20 (Control circuit breake preasure sensor, front) - takže čidlo hlásí zvýšený tlak v okruhu přední brzdy. V zadním byl tlak podle diagnostiky 0,07 v předním 320. Servisák říkal, že maximální hodnota je 170. Motorek prý údajně funguje (uhlíky tedy asi ok).
Z toho usuzuji, že čidlo buď posílá nesmyslnou hodnotu nebo tu hodnotu po cestě něco degraduje (zkrat nebo svod). Ono i napovídá to, že se to 2x projevilo při větším styku s vodou. Tipnul bych si možná jen na zaoxidovaný ten větší konektor na jenotce ABS.
Brácha by potřeboval odjet na dovelenou za 14 dni a servisák bohužel nemůže.
Chceme to odstrojit a mrknout na ten konektor. Nebo je to zbytečné?
Děkuji předem za jakékoliv tipy a rady.
Diky. Zatim jsme nasli servis ABS v opave. Nejaky Ecuservis. Delaji komplet el. i hydraulickou cast. Repase za 2-5 prac. dni.
No snad to bude jen ten zaoxidovany konektor.
Na ECUSERVIS velky POZOR!!! Resil jsem s nima jednu opravu a uz nikdy vice!! 3x jsem reklamoval a 3x se jim to nepovedlo. Pokazde vratili s tim zavada je odstranena a nikdy nebyla, naopak to bylo v horsim stavu nez jsem poslal. Nakonec uznali ze se to nepovedlo a nekolik mesicu jsem z nich tahal penize zpatky. Nikdy nebylo mozne mluvit s technikem. Teochu je podezrivam ze to ani nedelani oni ale prevazi to nekam do Polska... takze za me ECUSERVIS rozhodne NE!!
Upravil bmwgsa dne 10.07.2025 15:43
Jestli je to skutečná 2007 a ne taková ta 2007 z německý inzerce, tak je určitě bez posilovače. Ty byly pouze do srpna 2006.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
kluci, řeším stejný problém. Jednotka byla už 2 rozebraná a stále nefunguje. Nemáte někdo kontakt nebo tip, kde sehnat například repasovanou jednotku?
Jedla
Třeba ti někdo napíše pozitivní zprávu.
Mě bylo řečeno, nejde to opravit, nemá cenu repas, jednotka je nejlepší ta, která ještě nebyla spárovaná=nová jednotka=40klacků???? Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
vvalosek napsal:
Teď nevím jestli to je jeste s posilovače nebo bez.
Poznáš snadno dvěma způsoby:
1) při zapnutém zapalování a neběžícím motoru bzučí čerpadlo při zmačknutí brzdy u integral ABS 1.gen (s posilovačem)
2) díry v kroužku v předním kole jsou obdélníkové a je jich asi 110, u bez-posilovačového ABS jsou díry skoro čtvercové a jsem líný jít je spočítat ;-)
John_Ice napsal:
Mě bylo řečeno, nejde to opravit, nemá cenu repas, jednotka je nejlepší ta, která ještě nebyla spárovaná=nová jednotka=40klacků????
To si asi pleteš modulátor ABS s ŘJ, ne? Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Jsou dvě dlouhodobě funkční řešení buď nová, cena myslím 40-50tis nebo repas v D, kde dávají nové snímače cena okolo 1000-1300€. Zbytek co se nabízí jsou repasované jednotky, kde se vymění snímače z jiné použité jednotky dlouhodobá funkčnost je 50/50. Pokud se jedná o repas jednotky ABS bez posilovače od roku 2007 jdem schopen repas nabídnout včetně záruky funkčnosti. Nebi třetí možnost vyhodit ABS pryč a jezdit bez. Nejlevnější možnost.
Upravil DAGR dne 15.07.2025 08:08
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
DAGR napsal:
Jsou dvě dlouhodobě funkční řešení buď nová, cena myslím 40-50tis nebo repas v D, kde dávají nové snímače cena okolo 1000-1300€. Zbytek co se nabízí jsou repasované jednotky, kde se vymění snímače z jiné použité jednotky dlouhodobá funkčnost je 50/50. Pokud se jedná o repas jednotky ABS bez posilovače od roku 2007 jdem schopen repas nabídnout včetně záruky funkčnosti. Nebi třetí možnost vyhodit ABS pryč a jezdit bez. Nejlevnější možnost.
nejlevnejsi ale uplne nahovno
... servis a diagnostika BMW Motorrad
John_Ice napsal:
Mě bylo řečeno, nejde to opravit, nemá cenu repas, jednotka je nejlepší ta, která ještě nebyla spárovaná=nová jednotka=40klacků????
To si asi pleteš modulátor ABS s ŘJ, ne?
ne ne neplete opravdu mu odesla jednotka nekomunikovala s moto
... servis a diagnostika BMW Motorrad
DAGR napsal:
nejlevnejsi ale uplne nahovno
Je, ale málokdo dá polovinu ceny motorky za výměnu ABS.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
John_Ice napsal:
To si asi pleteš modulátor ABS s ŘJ, ne?
Rád bych se pletl, ale nepletl bych se já, ale Milan. A hlavně bych zkoušel asi taky vše, abych ušetřil, jak je psáno výše a stejně jak je vidět, bych skončil u nového ABSu... Ale ono to je jedno, ony odešly obě. Jen nevím proč ABS je dražší o tolik než ŘJ.
DAGR napsal:
Je, ale málokdo dá polovinu ceny motorky za výměnu ABS.
Tak jsem ten málokdo
Upravil John_Ice dne 17.07.2025 21:33
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
Vesměs při neustálém svícení brzdového světla na modelech "2007 a výše" odejde jeden z tlakových spínačů - zůstane zaseknutý.
Upravil Tonda dne 18.07.2025 12:53
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...