Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč)

Rychlospojka paliva - šroubení
Francis
Přidané 13.08.2025 10:04

Registrace: 09.08.17
Pohybuje se nekdo v Černé Hoře nebo Bosně a má s sebou rychlospojku na palivo, šroubovací část do příruby? Moje začala sáknout, O-kroužek a úhlovou půlku mám náhradní, šroubení ne. Případně vyzvedl by někdo u servisaka (nebo jinde) a vzal s sebou, až sem pojede, potkali bychom se někde cestou. Dík.
Francis přiložený následující obrázek:

[4.09Kb]
Upravil Francis dne 13.08.2025 10:06

www.trust-rust.cz
Francis
Přidané 13.08.2025 18:34

Snad vyřešeno. Dík.servisakovi za poskytnutí dílu a dík dalšímu kámošovi, co ve čtvrtek jede do Kotoru, kam jsem v mezičase šťastně dohrkal.
No úplně šťastně to nebylo, €60 za předjíždění přes plnou. Už neberou hotovost, mají terminál na karty a smlouvat nechtěl.

www.trust-rust.cz
Berry
Přidané 15.08.2025 07:52

Registrace: 19.08.19
Nedavno jsem to tu psal ... že nás to čeká všechny. - proto jsem zvažoval rychlospojku uplne vyhodit .
Francisi čím si tam to šroubení zalepil ? Díky

Francis
Přidané 15.08.2025 08:39

Provizorně napatlal gelový vteřiňák a proužek hadru omotal.
Po návratu dám rozhodně kovou DEX a zvažuju nakreslit a z hliníku vyfrézovat celou přírubu. Plastová je sice levná na výrobu, ale je to úchylný nápad, šroubovat do toho rychlospojku. Navíc u STéčka je šikmo na boku nádrže, asi centimetr od kapotáže a už jednou při kotrmelci přes psa mi prasknul úhlový samec rychlospojky. Je to kritické místo a chce to něco bytelnějšího.
Upravil Francis dne 15.08.2025 08:40

www.trust-rust.cz
Berry
Přidané 15.08.2025 15:10

Francis napsal:
Provizorně napatlal gelový vteřiňák a proužek hadru omotal.
Po návratu dám rozhodně kovou DEX a zvažuju nakreslit a z hliníku vyfrézovat celou přírubu. Plastová je sice levná na výrobu, ale je to úchylný nápad, šroubovat do toho rychlospojku. Navíc u STéčka je šikmo na boku nádrže, asi centimetr od kapotáže a už jednou při kotrmelci přes psa mi prasknul úhlový samec rychlospojky. Je to kritické místo a chce to něco bytelnějšího.

Co znamená to "kovou DEX" ?

Já zvažuju vyhodit tu rychlospojku dat tam kolinko viz. níže a zalepit to Loctite 577 (to mi AI našla jako srovnatelnou alternativu k tmelu GASOILA kterej používají v USA)
Berry přiložený následující obrázek:

[14.13Kb]

Geckar
Přidané 15.08.2025 19:08

Registrace: 10.09.23
"kovou DEX" = "kovovou od D-Ex Instruments, s.r.o."...

https://www.dex.cz/produkt/hadicove-rychlospojky-pro-motocykly/#zalozka-bmw

Ještě dej v případě náhrady za tu mosaz pozor na ten závit ! Jedná se o NPT, tedy kónický atyp. Pokud tam budeš chtít narvat klasický válcový závit, dorveš ho na max 2 otáčky na prasáka a lehce se stane, že Ti to celé praskne. Trochu problém budeš mít i s natočením... Šel bych osobně radši cestou prověřenou.
Upravil Geckar dne 15.08.2025 19:14
Kdo nikdy nestrčil prst do "medvědího hovna", ten jako by nežil Cool

Berry
Přidané 18.08.2025 08:55

Geckar napsal:
"kovou DEX" = "kovovou od D-Ex Instruments, s.r.o."...

https://www.dex.cz/produkt/hadicove-rychlospojky-pro-motocykly/#zalozka-bmw

Ještě dej v případě náhrady za tu mosaz pozor na ten závit ! Jedná se o NPT, tedy kónický atyp. Pokud tam budeš chtít narvat klasický válcový závit, dorveš ho na max 2 otáčky na prasáka a lehce se stane, že Ti to celé praskne. Trochu problém budeš mít i s natočením... Šel bych osobně radši cestou prověřenou.

Ok .. díky za vysvětlení .. A to mosazný kolínko jsem právě kupoval s tím závitem 3/8 NPT aby to tam pasovalo. Ale zatím jsem se nerozhodl jak to vyřeším, tak jsem ho zatím jen hodil do krabičky s EWS anténou, bypasem regulátoru palivovýho čerpadla , brzdový a spojkový páčce a dalšímu bordelu co vozim stále sebou Smile
Upravil Berry dne 18.08.2025 08:55

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč) :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 76
Členové on-line: 2
buboGS, buboGS

Registrováno: 8,724
Nejnovější člen: setr

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.18 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI