Pohybuje se nekdo v Černé Hoře nebo Bosně a má s sebou rychlospojku na palivo, šroubovací část do příruby? Moje začala sáknout, O-kroužek a úhlovou půlku mám náhradní, šroubení ne. Případně vyzvedl by někdo u servisaka (nebo jinde) a vzal s sebou, až sem pojede, potkali bychom se někde cestou. Dík.
Francis přiložený následující obrázek:
Snad vyřešeno. Dík.servisakovi za poskytnutí dílu a dík dalšímu kámošovi, co ve čtvrtek jede do Kotoru, kam jsem v mezičase šťastně dohrkal.
No úplně šťastně to nebylo, €60 za předjíždění přes plnou. Už neberou hotovost, mají terminál na karty a smlouvat nechtěl.
Provizorně napatlal gelový vteřiňák a proužek hadru omotal.
Po návratu dám rozhodně kovou DEX a zvažuju nakreslit a z hliníku vyfrézovat celou přírubu. Plastová je sice levná na výrobu, ale je to úchylný nápad, šroubovat do toho rychlospojku. Navíc u STéčka je šikmo na boku nádrže, asi centimetr od kapotáže a už jednou při kotrmelci přes psa mi prasknul úhlový samec rychlospojky. Je to kritické místo a chce to něco bytelnějšího.
Upravil Francis dne 15.08.2025 08:40
Francis napsal:
Provizorně napatlal gelový vteřiňák a proužek hadru omotal.
Po návratu dám rozhodně kovou DEX a zvažuju nakreslit a z hliníku vyfrézovat celou přírubu. Plastová je sice levná na výrobu, ale je to úchylný nápad, šroubovat do toho rychlospojku. Navíc u STéčka je šikmo na boku nádrže, asi centimetr od kapotáže a už jednou při kotrmelci přes psa mi prasknul úhlový samec rychlospojky. Je to kritické místo a chce to něco bytelnějšího.
Co znamená to "kovou DEX" ?
Já zvažuju vyhodit tu rychlospojku dat tam kolinko viz. níže a zalepit to Loctite 577 (to mi AI našla jako srovnatelnou alternativu k tmelu GASOILA kterej používají v USA)
Berry přiložený následující obrázek:
Ještě dej v případě náhrady za tu mosaz pozor na ten závit ! Jedná se o NPT, tedy kónický atyp. Pokud tam budeš chtít narvat klasický válcový závit, dorveš ho na max 2 otáčky na prasáka a lehce se stane, že Ti to celé praskne. Trochu problém budeš mít i s natočením... Šel bych osobně radši cestou prověřenou.
Upravil Geckar dne 15.08.2025 19:14
Kdo nikdy nestrčil prst do "medvědího hovna", ten jako by nežil
Ještě dej v případě náhrady za tu mosaz pozor na ten závit ! Jedná se o NPT, tedy kónický atyp. Pokud tam budeš chtít narvat klasický válcový závit, dorveš ho na max 2 otáčky na prasáka a lehce se stane, že Ti to celé praskne. Trochu problém budeš mít i s natočením... Šel bych osobně radši cestou prověřenou.
Ok .. díky za vysvětlení .. A to mosazný kolínko jsem právě kupoval s tím závitem 3/8 NPT aby to tam pasovalo. Ale zatím jsem se nerozhodl jak to vyřeším, tak jsem ho zatím jen hodil do krabičky s EWS anténou, bypasem regulátoru palivovýho čerpadla , brzdový a spojkový páčce a dalšímu bordelu co vozim stále sebou
Upravil Berry dne 18.08.2025 08:55