Co by podle vás měl obsahovat cestopis nebo video, tak aby vás to zaujalo a mělo to přínos pro další vaše cestování??? Ptám se proto, až budu zase něco vytvářet tak abych mohl doplnit i ostatní informace. Prozatím jsem pouřžil vždy jen takový ty jak dlouho to bylo celkem dní, kolik kilometrů, počasí atd atd. Co by jste chtěli aby ještě obsahoval cestopis nebo video?
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
To Cycli: dost jsem o tom přemýšlel, protože mám rozdělané svoje stránky s cestopisy a fotkami a vymyslel jsem tohle: aby měl cestopis nějaký význam pro případné kolegy, měl by určitě obsahovat popis trasy a míst která jsi navštívil doplněný vlastními zkušenostmi co je kde zajímavého, čemu se naopak vyhnout a tak. Pokud jde o cestopis z nějakých méně navštěvovaných zemi, určitě se hodí informace o tom jaké jsou místní zvyklosti (např. tankování na UA :-)), co zhruba kolik stojí, kde vyměnit peníze, kde se dá nebo naopak nedá natankovat, kde se dobře papá a kde se dá sehnat nocleh... Určitě by tam měly být nějaké fotky. Mohly by tam být třeba odkazy na případné další zdroje informací... Pro mne osobně mají velký význam body či tracky z GPS. Pokud se do toho podaří vložit ještě vlastní příběh co jsi kde zažil tím lépe. Určitě by cestopis neměl sáhodlouze popisovat historii míst a něměl by nahrazovat turistického průvodce...
Přečti si třeba nějaké cizí cestopisy a pak se sám sebe zeptej, co Ti v nich chybělo, co tam naopak nebylo zajívavé a podle toho piš cestopisy vlastní.
Přeju hodně zdaru, nabroušenou klávesnici a dej vědět až něco napíšeš!
Upravil Tom GS dne 19.10.2007 08:38
Tom GS
no já mám rád tenhle styl informací o cestách: http://www.advrid...z/bebaweb/ , ale ten website samozřejmě všichni znáte...
Upravil jarax dne 19.10.2007 10:58