Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: BMW F650GS

Zadní kolo - ložisko a tlumič - KDE NAKUPOVAT ?
xHackerM
Přidané 14.08.2009 21:36

Registrace: 22.05.09
Kde se dá nejvýhodněji sehnat následující dvojice dílů?

Radiální kuličkové ložisko - číslo dílu 31422314724 - na obrázku díl 10
Tlumič - číslo dílu 27712345789 - na obrázku díl 23

Včera jsem si všiml, při kontrole vůle řetězu, že se mi až nezvykle hodně hýbe rozeta. Shock Byl jsem tedy u jednoho chlapíka a prý je to dobré, ať to nechám být, ale kulový, nenechám... middle finger Volal jsem tedy do Autecu (zanedlouho do Invelu), co s tím... Ložisko je prostě kaput... Sad Moto má najeto 50tis., tak to vyměním a společně s tím asi i tlumící gumu... Co myslíte? Asi by si to taky zasloužila... dog

Napsal byste mi sem někdo rady, které by mi pomohly k úspěšnému vyměnění těchto dvou dílů? Nikdy jsem to neměnil... hmm!

P. S. Stahovák na ložiska nemám, ale seženu si ho... Grin

www.realoem.com/bmw/diagrams/h/f/180.png

tosuja
Přidané 14.08.2009 23:25

Registrace: 19.04.08
Hybajici se rozeta nesouvisi s loziskem, proc ho chces menit? Jak jsi poznal, ze je kaput?

Tlumic zaberu - pokud se guma tlumice nerozpada, neni zterela a nerozpada se, tak neni co menit. Ale jestli prece jenom hodlas vyhodit ty penize, tak vymena je extra jednoducha - sundej zadni kolo a pochopis - rozeta odpadne sama, pod ni je ten tlumic zaberu. Vyndas rukou, das novy, vlozis rozetu, nasadis kolo, utahnes, nastartujes, nasednes, nepoznas rozdil :-)

xHackerM
Přidané 15.08.2009 11:52

No tak já poznám prd, ale tak hýbající se rozeta asi nebude v pořádku... Když ji vezmu na jejich okrajích a přitáhnu pravou stranu, levá se odtáhne... Je tu odchylka snad i jeden centimetr... Neřeknu, kdyby to šlo jako by s odporem (pružení gumy), ale jde to na volno...

Tak co by to mohlo být? Neříkejte mi, že je to normální... hmm!

spea - ToM
Přidané 15.08.2009 13:41

Registrace: 09.06.09
xhackerm napsal:
No tak já poznám prd, ale tak hýbající se rozeta asi nebude v pořádku... Když ji vezmu na jejich okrajích a přitáhnu pravou stranu, levá se odtáhne... Je tu odchylka snad i jeden centimetr... Neřeknu, kdyby to šlo jako by s odporem (pružení gumy), ale jde to na volno...

Tak co by to mohlo být? Neříkejte mi, že je to normální... hmm!

No, ja teda nevim, ale me to dela to same. Muj osobni servisman mi na to rekl " NERES TO PRDE". Tak to neresim.
R 1100 GS r.v. 1995
www.tomphotos.eu

www.tomphotos.eu
xHackerM
Přidané 15.08.2009 13:52

No to mi bylo taky řečeno, jenže... Silnice takovou vůli nemají... Na Dandyně, což by se dalo říci, že "enduro" také bylo, byla rozeta také na fest... Simson jak by smet... Nové motorky v prodejnách to mají také na fest... Tohle všechno jsem si v předešlém týdnu prověřoval... Tak mi to nedá klid, no... Asi to nechám na zimu, když píšeš, že to je "normální"...

Dratew
Přidané 15.08.2009 14:12

Registrace: 29.06.09
mam Dakar 05 15k a byl jsem s tim schvalne pokroutit - ani se nehne..

L.

xHackerM
Přidané 15.08.2009 14:17

No tak to by mi jeblo... bugs Asi zajedu za Honzíkem Ofrouďáků a nějak to pořešíme... Já si na to netroufám... *pissed* Nebo je tady někdo z okolí Plzně?

Třeba včera jsem viděl v Přešticích zaparkovaného Dakara, modrá barva, sedlo TT... Ale nikdo se k němu nehlásil... Cool

toli
Přidané 16.08.2009 20:12

Registrace: 13.10.08
Řešíš kraviny podivej se na rozměr ložiska ,napiš si ho,zaběhni do nejbližší prodejny ložisek,polož na stůl dvě stovky,přines domů nový ložiska,vylisuj,nalisuj a jezdi.

http://www.toli-moto.wz.cz/
Honza ofroudak
Přidané 16.08.2009 22:05

Registrace: 10.01.08
TOLI napsal:
Řešíš kraviny podivej se na rozměr ložiska ,napiš si ho,zaběhni do nejbližší prodejny ložisek,polož na stůl dvě stovky,přines domů nový ložiska,vylisuj,nalisuj a jezdi.

přesně tak. Je to obyč ložisko 6204 zavřený o obou stran. A pokud se ti hejbe rozeta, tak to určite řeš. Neodkladej to. Ničí se tim i ostatní věci. A pokud maš vymlacenou tu gumu tak ji taky vymen. Protože je tam na tlumeni rázů a pokud je tam vule, tak je tam uplne na Sad
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com

xHackerM
Přidané 21.08.2009 16:51

Takže... Cool

Včera jsem úspěšně dokončil svoji první demontáž zadního kola na Dakarce... lol Měnil jsem ložiska zadního kola, protože opravdu to byly ony, kdo způsoboval vůli rozety...

Cena celé operace: 2ks ložisek a 2ks gufer mne vyšly na necelých 150,- v Plzeňské prodejně http://www.prakti.... Dále vazelína, kterou jsem našel (stejně jako většina z vás najdete) ve sklepě, takže to bylo grátis... thumbs up Nejdražší bylo přelisování ložisek ve stříbrské prodejně KTM, kde si za půl hodiny práce účtovali 225,-... Umí to každý mechanik, ale bohužel nikdo na mě neměl čas... real sad

S demontáží a následnou montáží nebyl vůbec žádný problém... Jen mě překvapilo, jak "vyschlé" byly napínáky... Doporučuji vyndat je, očistit smirkovou houbičkou od zoxidování (jsou hliníkové) a kyvku zevnitř vymazat vazelínou (stejně opatlat i napínáky)... Nezapomeňte, že kdo maže, ten jede! clap

Tohle vlákno jsem založil, tak doufám, že ho i úspěšně zakončuji a dopomohu jím i dalším, kteří nejsou v motorkách tak zběhlí... Smile
Upravil xHackerM dne 21.08.2009 16:53

Thomasson
Přidané 22.08.2009 19:08

Registrace: 10.03.08
xhackerm napsal:
Nezapomeňte, že kdo maže, ten jede! clap

Ne ne ne, kdo maže, ten stojí až namaže tak jedetongue
Jinak napínáky budu taky mazat ale až budu potřebovat šponovat řetěz...
Dal jsem novej ČZ s X-króžky a od jara (11 000 km) jsem na něj nemusel šáhnout thumbs upclapclap
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) ----- www.bmwgs.cz/images/smiley/lol.gif

DAGR
Přidané 17.11.2012 22:30

Registrace: 14.09.11
Trochu to tady oživím, chtěl bych vědět jestli můžu ložiska normálně z kola vyndat, nebo musím zajít do servisu? a jestli tam jdou nová ložiska dát nazpět doma nebo bych musel zajít do servisu? a na co si mám popřípadě dávat pozor? A kolik ks ložisek tam vlastně je(jenom v kole né v tom co má na sobě rozetu)?

https://www.gruber-moto.cz/
Bohumil
Přidané 18.11.2012 09:08

Registrace: 13.02.07
V kole bývají věčinou dvě... musíš to nahřát horkovzduškou pak ťuk,ťuk z vnitřní strany starým velkým šrůbovákem který zbrousíš aby měl pěkný hrany nebo stahovák co de upnout na vnitřní stranu ložiska. ložiska do kol sou věčinou standartní rozměry,nejlepší sou ty co mají gumový krytky vyrýpnu je a dám tam bílou vysokoteplotní vazelínu a zase zadekluju..dou ale nacvaknout aji ty plechový krytky.Pak dáš nový ložiska do mrazáku mezi bůček,dáš si svačinu,za hoďku nahřeješ náboj a šupneš tam to ložisko z mrazáku.Někdy to tam pěkně samo vklouzne,někdy se temu nechce tak musíš mít nachystaný nejaký kůsek kovovýho šulku co je o trochu menší než ložisko a kladívko a rychle tomu pomoct než se to ložisko prohřeje....Taky de trochu líznout z venku na brusce to starý ložisko a přes něj tam naťuknůt to nový...
Upravil Bohumil dne 18.11.2012 09:14
Kupredu spatki ni krok...

toli
Přidané 18.11.2012 10:39

Registrace: 13.10.08
Já natukávám ořechama z goly Wink najdu si přesně ten právnej rozměr a pak to tam klepnu.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.

http://www.toli-moto.wz.cz/
DAGR
Přidané 18.11.2012 11:02

čím to budu vyklepávat je ten nejmenší prblémSmile, ale určitě děkujuthumbs up

takže v rychlosti:
vezmu kolo z vnitřní strany(od rozety?) vyklepu obě stará ložiska zaráz, vezmu nový ložiska naklepu zpět do kola a to je celý?

Bohumil
Přidané 18.11.2012 11:33

Registrace: 13.02.07
nee napřed jedno zevnitř pak otočíš kolo a pak druhí zevnitř. A zapoměls na svačinu.Grin
Kupredu spatki ni krok...

DAGR
Přidané 18.11.2012 13:26

OK, tak teďka je mi to všechno jasný díky

takže ještě jednou v rychlosti:
vezmu kolo vyklepu obě stará ložiska každé zvlášt z vnitřní strany kola, oddychvá pauza(svačina+jupík Grin),vezmu nový ložiska naklepu zpět do kola. Super dík

DAGR
Přidané 18.11.2012 17:45

super už to mám dole, zítra du koupit ložiska a je to ještě jednou VELKÉ díky práce tak na 10-15minut jenom najít ten správný nástroj Smile

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: BMW F650GS :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 148
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,732
Nejnovější člen: Preker

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.22 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI