Zdravím, minulej tejden jsem jel za tmy (což teď bude jen častější), a jelikož ještě za tmy blbě vidím se chci zeptat na zkušenosti s lepšíma žárovkama - ztím mě napadá OSRAM night braker (dobrý v testu), ale i použití nehomologovaných žárovek 100W (překousne to u GS12 can bus?) atp.? Xenon si nadělím asi až k Vánocům a do tý doby se nechci za tmy zabít BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Tom_P napsal(a):
Zdravím, minulej tejden jsem jel za tmy (což teď bude jen častější), a jelikož ještě za tmy blbě vidím se chci zeptat na zkušenosti s lepšíma žárovkama - ztím mě napadá OSRAM night braker (dobrý v testu), ale i použití nehomologovaných žárovek 100W (překousne to u GS12 can bus?) atp.? Xenon si nadělím asi až k Vánocům a do tý doby se nechci za tmy zabít
Xenon jsou pro GS vyhozený peníze (myslím přetavbovou sadu do hlavního světla),protože can-bus je z toho v prdeli a hází to pořád chyby...
Takže jedině přídavnej jako dálkové zapojenej mimo elektroniku motorky.
A nehomologovaný 100W jsou to samé...
Jedině tedy žárovky se zvýšenou svítivostí,ale se stejným odběrem proudu jako standard.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Tom_P napsal(a):
Zdravím, minulej tejden jsem jel za tmy (což teď bude jen častější), a jelikož ještě za tmy blbě vidím se chci zeptat na zkušenosti s lepšíma žárovkama - ztím mě napadá OSRAM night braker (dobrý v testu), ale i použití nehomologovaných žárovek 100W (překousne to u GS12 can bus?) atp.? Xenon si nadělím asi až k Vánocům a do tý doby se nechci za tmy zabít
Xenon jsou pro GS vyhozený peníze (myslím přetavbovou sadu do hlavního světla),protože can-bus je z toho v prdeli a hází to pořád chyby...
Takže jedině přídavnej jako dálkové zapojenej mimo elektroniku motorky.
A nehomologovaný 100W jsou to samé...
Jedině tedy žárovky se zvýšenou svítivostí,ale se stejným odběrem proudu jako standard.
Xenon jsem myslel od TT. Ne přestavbovou sadu, to by mě ani nenapadlo. Spíš ohledně těch žárovek se zvýšenou svítivostí sem čekal ňáký doporučení. Nechci dát třeba litr za žárovky, se kterejma za tmy budu jezdit 60 kmh jako teď BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Jen na okraj, potkávací světlo je z fabriky nastavený strašně do země. Nejdřív ho zkus kousek zvednout, to je nejlevnější a nejrychlejší pomoc. Jinak já mám teď Phillips Extreme Moto Vision a naprostá spokojenost. Dokonce zatím dobře snášej i moje kodrcání po kamenitých cestách.
Taky jsem na ně koukal, to je asi ta nejdražší varianta, za kus chtěj 650 kč BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Zdarec ja mám v potkávačce Osram N. B. a super ale v noci používám světla od TT a mlha + tlumené super ale dálka +xenon je masakr vřele doporučuji je to opravdu radost jet v noci, teda až na ten hmyz co to láká!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal(a):
Zdarec ja mám v potkávačce Osram N. B. a super ale v noci používám světla od TT a mlha + tlumené super ale dálka +xenon je masakr vřele doporučuji je to opravdu radost jet v noci, teda až na ten hmyz co to láká!
OK, jsem přemluven, du koupit sadu OSRAM NB, jen jsem váhal TT xenon až k Vánocům, přece jen, je krize BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
servisak napsal(a):
OK, jsem přemluven, du koupit sadu OSRAM NB, jen jsem váhal TT xenon až k Vánocům, přece jen, je krize
nebudeš litovat kup si sadu a máš i dálku
TomasMatura napsal(a):
Stojej ty xenony od TT vůbec za tech 20 tis? Nešlo by koupit mlhovky a dát do nich xenonový výbojky?
Tak xenon je za 10 tis. a mlhovka za čtyry. Koukal jsem, že jde asi dát dvě mlhovky (levou a pravou), ale nejde dát dva xenony. Dál by mě docela zajmalo, co v tý mlhovce je za žárovku .......
Jinak OSRAMy NB jsou doma, zejtra je du namontovat (to se zase vzteknu) BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Mam obycejny pridavny svetla od Helly, jsou v tom H7, nastaveny na stejnou vysku jako potkavaci svetlo a spolecne je to masakr, mam snad vic svetla nez Varadero . Jednoduchy, levny a naprosto funkcni reseni.
2 Alda: Takový ty malý obdélníčky cca 5x2.5cm? Já si chci taky něco pořidit, protože jezdím převážně za tmy... Uvažuji nad xenonem, strejda s 12kou doporučuje, ale zase nevím, jak to Dakarka utáhne a jestli vůbec...
Alda napsal(a):
Mam obycejny pridavny svetla od Helly, jsou v tom H7, nastaveny na stejnou vysku jako potkavaci svetlo a spolecne je to masakr, mam snad vic svetla nez Varadero . Jednoduchy, levny a naprosto funkcni reseni.
Ty obycejny svetla od Helly mam taky,ale od TT s 500% priprazkou za montazni sadu
kazdopadne jsem spokojenej ,vidim jak v aute a na dalkovy nemam problem s Osramkou NB, tak xenon ani nepotrebuju.
Aktualne 1250 GSA HP
TomasMatura napsal(a):
Stojej ty xenony od TT vůbec za tech 20 tis? Nešlo by koupit mlhovky a dát do nich xenonový výbojky?
Tak xenon je za 10 tis. a mlhovka za čtyry. Koukal jsem, že jde asi dát dvě mlhovky (levou a pravou), ale nejde dát dva xenony. Dál by mě docela zajmalo, co v tý mlhovce je za žárovku .......
Jinak OSRAMy NB jsou doma, zejtra je du namontovat (to se zase vzteknu)
joo výměna žárovky na GS je lahoda: a je tam klasika H3
Dnes poprvé noční jízda s H7 Osram Night Breaker. Doposud jsem tam měl origo Philips, které dává BMW. Osram NB jsou ale super, je to něco úplně jiného. Měl jsem jich celý balík na dílně a prodávám je zákazníkům. Proč jsem si je nenamontoval už dávno, to fakt netuším...
Dostalo se mi do ruky zajímavé porovnání žárovek. Nejsem v oboru optiky odborník. Zdá se mi to, že je to prosté oblbnutí oka? Prý je celé "kouzlo" v barvě světla, kdy (cituji autora) ...oko má pocit, že vidí líp, ale není to tak...
Takže ne 90% světla navíc, ale jenom finta...???
radosek přiložený následující obrázek:
........no neviem na obyčajne gs by som moc nejake pridavne svetlomety a xenon moc nedaval ten alternator je oproti gsa o hodne slabši ,može sa ti stat že ked budeš mat staršiu baterky tak budu problemy zo štartovanim, ale možno u modelov bez posilovača to nebude až taky problem ......treba pozriet odper aky budu mat tie spotrebiče