Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: BMW F650GS

koleno výfuku
pavlisn
Přidané 05.10.2009 22:50

Registrace: 05.03.08
Ahoj, chtěl bych se zeptat, tuhle večer jsem byl projet a tak po hodině cesty jsem musel na chvilku zastavit a nechal jsem motorku běžet a když jsem k ni přišel díval jsem že koleno od výfuku asi tak v delce 10 cm od válce je rozžhavené skoro do ruda, myslíte že je to normální? anebo se blíží nějaký malér ?

Thomasson
koleno výfuku
Přidané 05.10.2009 23:10

Registrace: 10.03.08
No, tak to normální určitě není..
I když motorce mnohdy dávám "za uši", tak tohle jsem nikdy nepozoroval..
Po jakým povrchu jsi jezdil, jen po asfaltu?
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) ----- www.bmwgs.cz/images/smiley/lol.gif

pavlisn
koleno výfuku
Přidané 05.10.2009 23:12

jen normálně po asfaltu a nějak moc jsem jí ani nedával, nikdy předtím jsem si toho nevšiml

vlada-adv
koleno výfuku
Přidané 05.10.2009 23:49

Registrace: 12.02.08
Pšeš večer = byla tma, ano je to normální.
Proto se nemají ohřívat čopry na místě. Koleno se normálně chladí prouděním vzduchu. Brblání na místě > chlazení = 0 >> výsledek zabarvení chromu nebo ve tmě žhnoucí plech kolena. Teplota spalin bude někde kolem 550-650 st C. Předpokládám, že to rudo bylo temně rudé, určitě to nesvítílo jasně červeně. Mimochodem 10cm od válce je práve místo kde je nejvyšší tepelné namáhání, taky je tam často vidět u chromovaných svodů zabarvení od žluté do fialové. Barva je daná teplotou na kterou se chrom v místě ohřeje čím vyšší tím víc do fialova. Pokud mi hlava slouží zabarvení nedělá chrom ale oxidace příměsí kovů v něm. Proto taky skoro každá 1200 s chromovými svody má fialová kolena jak fík. Stačí jí dát za uši v terénu při pomalé jízdě a je to tam.

HonzaGS
koleno výfuku
Přidané 06.10.2009 18:40

Registrace: 12.08.09
Jo je to normální. Minulý týden jsem zpozoroval totéž. Stála asi 5min nastartovaná na volnoběh a koleno bylo temně rudé. Hned za válcem je totiž koleno poměrně ostře zalomené dolů a tudíž spaliny jdou přímo do stěny trubky a ohřejou ji. Špatně by bylo až by ti svítilo jasně červeně Shock ale to už bys ji musel chvíli podržet v plynu a ne na volnoběh Grin a předpokládám, že takové prase mezi náma není helpless doufám...
...kulturnost je pouze nátěr, který je velmi lehce rozpustný v alkoholu...
...pošli do pr...e každého dřív, než tě stihne nas..t...
...je těžké být debilem, pač konkurence je veliká...
hilarious

pavlisn
koleno výfuku
Přidané 06.10.2009 19:54

děkuji za info jsem rád že je to OK, bylo to jen velmi lehce do červena ve dne by to vůbec nebylo vidět. Ale měl jsem obavu jestli se tam něco neděje :-)

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: BMW F650GS :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 62
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,719
Nejnovější člen: Dnepr

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.16 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI