Tak nastala doba plánovánína příští rok. Mám v hledáčku dva potencionální cíle. První bylo Norsko-Švédsko a druhá Korzika. Co je jasné už teď:
Termín : 1.7.-18.7.2010
Stroje : 1x12GSA, 1xDL650
Cíl: Korzika
Styl: "putovní tábor" t.j. žádné hltání 500km denně mimo dny přesunů tam a zpět kdy budou 2 dny tam a 2dny zpět na místě courání po krajině silnicích cestách, kterých je tam dle mapy dost a dost. Výjedzdy do hor i plácání u vody.
Cílem je poznat místo a né ho proletět 100km/h.
Ubytování : vlastní stan - kemp, základna na 2-3 dny a výjedzdy do okolí, focení točení příroda klid.
Terén: asafalt-šotolina dle možností a schopností řidičů
Přejezd Teplice - Plzeň - Genova 1050km rozdělený na dva dny. Trajek z Genovy nevo Livorna dle ceny
---------------------------------------------------------------------------------------------------
A teď k věci.
- Byl tam už někdo má někdo zkušenosti a znalosti z místa, popřípadě tipy na zajímavá místa. Informace o omezeních ježedění mimo asfalt a podobně?
- Pokud by někdo chtěl jet taky bude jedině vítán, v tomto případě se předpokládá volná kooperace ne jízda v semknutém šiku typu všichni všude pohromadě. Pokud by došlo k ponorce je rozdělení skupinky vzhledem k lokalitě možné a předpokládané.
- Předem podotýkám, že 1ks řídím já a 1ks přítelkyně. Z čehož plyne jízda dle pravidel provozu do +10km/h nad limit. T.j. kochací jízda kde rychlost klesá s zajímovostí okolní krajiny.
Náhradní cíl Norsko Švédsko platí byly by to ovšem vzhledem k času denní etapy Norskem zhruba po Trondheim pak přes hory do Švédska a zpátky.
Upravil vlada-adv dne 06.11.2009 09:48
Ahoj,na korsice jsem byl už dvakrát a pokaždý jsem byl totálně nadšenej.
1.První věc je že rozhodně nekupuj lístky na lod předem přes agenturu,koupíš je bezproblému na místě(pokud se netrefíš do nějakýho Italskyho volna.)
2.Odjezd z livorna trošku pakárna je to obrovskej přístav!A značení a ochota Italů ti jakkoliv pomoct je téměř nulová takže doporučuju si nechat minimálně hodinu fora a na lodi musíš bejt cca.30minut před odjezdem.
3.kempování a stanování je na korsice bezproblémnů,většina kempů je na perfektní ůrovni za super ceny i s bazénem atd...sociálky perfektně čistý ceny fakt dobrý.Za noc motorku a stan a dva lidi od 12-15euro.
4.Jídlo-večeře pro dva lidi s nějakym vínkem atd...je dražší zaležitost většinou minimálně 40euro,ale lze tam bezproblémů nakupovat ve velikých krámech jako tady Tesco,nebo v každym většim městě je Spar....
kdyby tě něco zajímalo ptej se mam Korsiku sježděnou opravdu hodně,můžu ti doporučit zajímavý místa naopak místa který za to nestojí...
v červenci je vedro, všude živoly a hlavně letní hruzné ceny....byli jsme začátkem června a super. (na Korsice jsou opravdu hruzné letní ceny asi bych to zvážil...v některých případech to jsou i násobky těch mimo sezoních)
Upravil easyrider dne 06.11.2009 10:40
1.pravděpodobně přijedeš do Bastie-krásný město a hezkej je přejezd silnice Bastia-St.Florent
2.Co se týká na severu Cap Corse neni nic tak užasnýho pokud nemáš lod avys tam zajel ale město Illa Rouse je krásný s palmama a neskutečně čistý moře+silnice je tam na Korsiku relativně rovná a široká.
3.doporučuju se zdržet hlavně na západním pobřeží je daleko hezčí než východ.A potm střed korsiky-Národní park a město Corte(staré město na kopci)fakt dobrý
4.Jinak cesta mezi Calvi a Portem-nesklutečnej zážitek jedeš na kraji útesů ze zatáčky do zatáčky samej vracák rovinky maximálne 100-200m,ale dej si čas na přejezd.Já poprvý udělal chybu a nechal si an to asi dvě hodky a bylo to málo..
5.Boniffacio-stojí zato si projít hrad a jít se podívat na bílý útesy!Jsou vidět z hradeb-památka Unesco!Po cestě do Boniffacia -město Sarténe nádhetrný malebný horský městečko s úzkejma uličkama-fakt můžu doporučit,je neznámý ale asi nejhezčí co jsem na Korsice viděl...
6.no a z Bonifacia nahoru už začíná nudnejší cesta při pobřeží,doporučuju dojet do Porto Vecchio-když ho budeš objiždět přijedeš na kruháč kde je zastoupení volkswagen a přímo u kruháče je perfektní kemp s bazénem nadhernou restaurací,super ceny čistý toalety a fakt dobrý...
7.Z Porto Vechia vede cesta do hor do národního parku-jel¨jsem to snad pětkrát byl jsem v tom kempu asi tři dny....je to tahle cesta pro ukázku:
http://www.bmwgs....ad_id=2649 - a ještě je tam další odkaz.
Jinak jak píše Vjetrník - my jsme byly letos od 7.-19. 9. 2009 a přes den byla teplota běžně kolem 38 - 40st.C. Jinak lidí tam bylo už méně, což je asi lepší. Trajekt si nemusíš zamlouvat, ale potom počítej s tím, že ceny lítaj jako blázen - při odjezdu jsme nestihli poslední trajekt a druhý jel ráno tam (2os. + 1x moto) za 25 E. Zpět jel 1 trajekt denně a nejbližší byl za 112E, ale další den už jen za 29E - trochu masakr - jejich systém slev jsem nepochopil.
Jinak jsme jeli přes Cap Corse, St. Florent, Calvi do Porta. Odtud přes Otu do Corte a potom přes Sarténe do Bonifaccia. Zpět jsem se vracel po východním pobřeží přímo do Bastie po hlavních silnicích - nuda. Zajímavých míst je po cestě dost a dost - je to opravdu o čase, počasí a nechání opuštěné motorky u silnice - něco je vzdáleno třeba 2 hodiny chůze. Na severu a ve vnitrozemí jsem byl občas rád, že můžu jet v klidu rovně a nemusím koukat, kde je na silnici nějakej hrb, bordel, krávy, prasátka, jestli nejede něco proti. Kempy jsme platili 16-19,5E/noc. Se zásobováním není problém - krámky jsou i ve vnitrozemí - při pobřeží jsou řetězce zastoupeny v hojném počtu. Problém je sehnat chlazené pití,, pivo, víno - spíš prodávají led. Jídlo se dá sehnat i levněji, než u nás, o kvalitním víně nemluvím - to je automatické. V restauraci oběd pro dva vyjde opravdu kolem 40e (jídlo, jídlo, vínečko). Kempy jsou dostatečně zařízené, sociálky čistý, akorát bez WC papíru. Je sranda zapíchnout kolíky.
Je tam opravdu suprově a myslím, že za jeden výlet se nedá pořádně prohlídnout.
Upravil rusak dne 06.11.2009 11:10
R 1100 GS
Já tam byl letos první týden v květnu a byla to dobrá volba. Počasí příjemný, akorát moře bylo ještě trochu studený. V létě tam hodně hoří a všechno je pak spálený a ohořelý. Na jaře to bylo všechno krásně zelený, a na vrcholcích kopců byl ještě sníh.
Letos tam docela zdražily ty jejich vína. My jsme kupovali Muškát, v obchodě za něj chtěli asi 18E, ale my ho koupili v jednom městečku na severu za 10E lahev. Když budeš chtít, dám souřadnice.
Ubytování kempy, jak psali výše, my jsme udělali zajímavou zkušenost s bungalovama. 2x jsme si pronajali bungalov na 2 noce, abychom mohli jezdit po okolí nalehko. V jednom kempu v Portu stál asi 50E na noc (pro 5 lidí!!!), ale to byla určitě jen jarní cena. Bungalovy tam jsou pěkný, čistý, se vším, co člověk potřebuje, viz foto (kemp u Saint-Floraint):
Opět mohu dát souřadnice.
Jak říkali všichni výše.. ten červenec (hlavně druhá půlka) tam je strašnej masakr lidí, horko, jak kráva a ceny taky..
stepan přiložený následující obrázek:
[107.72Kb]
Upravil stepan dne 06.11.2009 14:53
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
- kemp, mesto Calvi, nazev la Pinede (borovice) pekny kemp s bazenem a kousek na super plaz, po plazi pekna prochazka i do mesta a na pevnost.
- urcite z Bastie rovnou nahoru a objet Cap Corse, divoky, super vyhledy
- vino, Patrimonio AOC oblast u Saint Florent, hodne vinic, kupujes v kramku primo od vinaru, AOC vino kolem 8EUR
Jinak asi neni co dodat, je to nezaludna dovolena, kazdy si tam najde co ho bude bavit, na moto jsem ji celou objel, na raftech par rek, autem ted s deckama v zari. BMW R1150GS MY02
Díky za všechny zprávy. No termín je jak jsem psal daný. Počasí nemá cenu řešit jestli bude červenec příští rok jako letos tak to pujde přežít. Mezi červnem a červencem bude rozdíl asi v cenách. S tím se nedá nic dělat zlepší se to časem . Co jsem prohlíd tak to pojedu po směru hodin t.j. východ dolů a západ nahoru. Kdyby někdo netušil proč, tak kvůli jízdě po pobřežních silnicích při tomto smětu budeme při konfliktech o místo na úzké pobřežní silnici na straně u skály což moje paní určitě ocení obzválšť v místech kde bude chybět zeď nebo svodidla což vyloučit nejde.
vlada-gsa napsal(a):
Díky za všechny zprávy. No termín je jak jsem psal daný. Počasí nemá cenu řešit jestli bude červenec příští rok jako letos tak to pujde přežít. Mezi červnem a červencem bude rozdíl asi v cenách. S tím se nedá nic dělat zlepší se to časem . Co jsem prohlíd tak to pojedu po směru hodin t.j. východ dolů a západ nahoru. Kdyby někdo netušil proč, tak kvůli jízdě po pobřežních silnicích při tomto smětu budeme při konfliktech o místo na úzké pobřežní silnici na straně u skály což moje paní určitě ocení obzválšť v místech kde bude chybět zeď nebo svodidla což vyloučit nejde.
Zase je to horší na zastavování, protože musíš přes silnici, když se chceš pokochat Stepan Praha
Mrkni na totok, třeba ti to pomůže: http://korsika.ro...F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
korsika je bomba!!!! no trošku draho ale bomba, kempy super ale v červenci vedro okolo 40 taky sem tam byl tenhle termín a cena kempu pro 2 stan a moto cca17euro jinak lístky kup už v lednu, přes agenturu, chytneš véééélkou slevu, já je kupoval v ůnoru 2006 a jel jsem až v červenci a vyšlo to asi o 100 euro levnějš cena cca 3400kč tam i spět 2lidi a motorka, bez kajuty,trajekt tam valí cca 4hodky, nalodujese cca 2hody před ojezdem. jinak až dopluješ do bastie, vyplivne tě to na kruháči,tak se dej rovně nahoru, přejedeš cca 20km hor a spadneš do na sant florenc, krasný městečko s heským malím centrem , rotundou vstup cca 1e osoba, cca 5km pred vjezdem do města po pravé sraně kemp, coro (snad) název už fakt nevim a pak můžeš valit ze st.florenc na calvi krásná cesta, cca 90km samá zatáčka, a to vedro do toho,jedil jsem tam poprvé v pantoflích a kratasech a tričku v calvi krásná pevnost a tak dáále, pak už kam te gs poveze, já jel dolu na bonifacio, a centru je korsiky je krásnej národní park, ATD....... takhle by se dalo psát do nekonečna každopádně doporučuju, a stastnou cestu
K tomu trajektu.. já jel přelom duben květen, trajekt jsme koupili asi 3 měsíce dopředu, stál pro 1 osobomotorku tam i zpět 40E !!!
Stepan Praha
Já teplo rád. Nedělá mi problém jet jen ve dresu, aby se člověk nepřipekl od sluníčka. Proto Korsika pro mě v létě je super.
Už jsem to jednou psal: Pro mě bylo nejkrásnější místo město Bonifacio. Doporučuji koupit si výlet lodí a projet se okolo útesů - je na co koukat...
radosek přiložený následující obrázek: