Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Říjen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

Prvky osobní ochrany při cestování
Jedla
Přidané 24.11.2009 13:52

Registrace: 27.10.09
Čau kluci,
dnes mě docela pobavil jeden můj známý, který se na jaře chystá vycestovat na Varaderu do Albánie a první věcí, kterou si do své touringové výbavy koupil, byla plechovka pepřáku (slzného spreje). Tak jsem se chtěl zeptat, jak jste na tom vy, jestli také někdo z vás jezdí do méně stabilních zemí ( co se otázky bezpečnosti týká ) vyzbrojen podobnými nebo ještě účinějšími věcmi... helplesshilarious
Jedla

recok
Přidané 24.11.2009 14:03

Registrace: 16.12.07
Nikdy jsem si nic takového nebral a ani mě to nenapadlo. Důvěřuji lidem a zatím se to vždy vyplatilo. A řekl bych, že lidé v chudších zemích jsou upřímnější a přátelštější.

hicks
Přidané 24.11.2009 14:04

Registrace: 09.07.08
Jedla napsal(a):
Čau kluci,
dnes mě docela pobavil jeden můj známý, který se na jaře chystá vycestovat na Varaderu do Albánie a první věcí, kterou si do své touringové výbavy koupil, byla plechovka pepřáku (slzného spreje). Tak jsem se chtěl zeptat, jak jste na tom vy, jestli také někdo z vás jezdí do méně stabilních zemí ( co se otázky bezpečnosti týká ) vyzbrojen podobnými nebo ještě účinějšími věcmi... helplesshilarious

at si koupi peprak na medvedy (cca 250g), dal bych zkusil mozna taser.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

hicks
Přidané 24.11.2009 14:07

Kucera napsal(a):
Nikdy jsem si nic takového nebral a ani mě to nenapadlo. Důvěřuji lidem a zatím se to vždy vyplatilo. A řekl bych, že lidé v chudších zemích jsou upřímnější a přátelštější.

rozumna vybava a chovani ti primerene snizuje riziko...
17 cm

bluesbery
Přidané 24.11.2009 14:15

Registrace: 01.06.08
Pokud vím, tak Emilio si sebou vozí pro zvýšení bezpečnosti sadu prezervativů...Winkblushing
Upravil bluesbery dne 24.11.2009 14:16

www.temax.cz
karcici
Přidané 24.11.2009 14:36

Registrace: 03.06.08
........no ja zo strachu pred medvedmi nosim do Rumunska plynak zo 120mg nabojmi novinamidu........či by mi pomohol v pripade napadntia je otazne

.......ludi sa nebojim nikde žiadna negativna skusenost ani vychod ani balkan

oluska2
Přidané 24.11.2009 14:49

Registrace: 17.09.08
Do Albánie není nic potřeba,lidi příjemný a policajti mají zákaz stavět turisty.Pivo a jídlo za půlku ceny chorvatska...zatím.Takže bomba,v létě tam frčíme znovu.lollollol

Hrabe_X
Přidané 24.11.2009 15:16

Registrace: 31.10.07
Zbraně jsem nikdy nevozil, ale už jsem byl kontrolován na hranicích Albánie, zda nějaké nevezu (konkrétně v r.2004). Dokonce mi vyházely kufry a měřili nůž, zda nemá nepovolenou délku ostří. Nakonec z toho byla legrace a pohraničník se mi chlubil svojí pistolí.
V případě vycestování s účinnější ochranou např. s kvérem budeš muset mít v takovýchto zemích specielní povolení, které si těžko vymodlíš. Grin

Na medvědy pepřák asi cenu má, ale rozhodně bych ho nezkoušel tasit na lidi.
Vše se dá nějak ukecat a se slušností nejdál dojdeš.
Například jsem omylem vjel do vojenského přístavu - protože stráž chrápala a nestopla mě na bráně když jsem hledal kemp. Vojáci vyhlásili poplach a udělali na mě dost ostrej zátah a vyvedli mě se samopalem na spánku a 8 vojáků na mě mířilo ještě pro jistotu,když bych první ránu ustál. Nakonec se vše vysvětlilo a bylo to ok.
V zemi s jinou kulturou bych si asi vyvolat konflikt krom nejnutnější sebeobrany nedovolil (pokud by mi neznasilňovali spolujezdkyni). Bál bych se, že i po vyhrané bitce vyrazí polovina vesnice za mnou na lov. Grin

Oluska2 - kde jsi slyšel že v Albánii policajti nesměj stavět turisty? Mě stavěli mockrát a vždy fajn pokec. Recept jak si je získat byl "my prijechali z České republiky" - dokonce jsme tuhle větu učili rakušáka, aby nemusel platit pokuty. Grin
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /

Tomas1200GSA
Přidané 24.11.2009 15:30

Registrace: 04.09.08
Když se nechováš jako k*kot, tak se ve většině s každým domluvíš. A pokud někam jedeš s pocitem strachu, je lepší zůstat doma.

Nikdy jsem nic s sebou nebral a ani neplánuji vozit cokoli ke své obraně.

Říká se: čím chudší země, tím přátelštější lidé.
Po svých zkušenostech(třeba ze Srbska) tomu věřím.

karcici
Přidané 24.11.2009 15:40

Registrace: 03.06.08
.......tento rok sme boli v Albansku a použili sme hraničny prechod smerom od pobrežia čiernej hory na Ulcinj ....pristupova cesta uzučka serpentiny no krasa pojazdit.......no ake velke prekvapenie na hranici krasny novo vybudovany prechod za pomoci europskej unie žiadne šikanovanie a prehladavanie dokonca nas vytiahli z radu a pustili cez pasme pre pešich aby sme sa neškvarili na slnku.....skutočne slušny a profesionalny pristup ......dokonca aj strategicky dreveny most kde otravuju cigani a cigančataGrin: bol staženy policiou.......v mestach nas policajti zastavovali a snažili sa nam pomoct prtože albanci v mestach seru na značenie......dokonca aj ked merali rychlost tak ked sme išli tak tie radarove pistole sklonili k zemi a len nas pozdravili.......takže bol som milo prekvapeny...........určite zbrane nosit do takychto krajin nie je rozumne a myslim že uplne zbytočne

Jedla
Přidané 24.11.2009 15:55

Registrace: 27.10.09
No jo, já taky zastávám váš názor, byť mě před mojí první cestou do Rumunska všichni strašili a vyprovázeli mne s uštěpačnou poznámkou, zda mám sebou dobré boty, protože zpět přitáhnu pěšky a ještě málem bez hlavy. No, samo že reality byla jinde, všude fajn lidi a krásný výlet. Tak snad tomu tak bude i nadále lol
Jedla

Vjetrnik
Přidané 24.11.2009 16:24

Registrace: 09.10.07
Vozím s sebou nůž...na ukrojení chleba a sálámu na něj...je to zbraň? Grin

Jinak určitě bych si nic takového nebral...zdroj možného průšvihu...dobré je třeba plynovou pistolí střílet za běhu za někým Grin nebo proti větru Grin...

hicks
Přidané 24.11.2009 16:45

Vjetrnik napsal(a):

Jinak určitě bych si nic takového nebral...zdroj možného průšvihu...dobré je třeba plynovou pistolí střílet za běhu za někým Grin nebo proti větru Grin...

co mas proti Praktickemu Prirucnimu Protimedvedimu Pepraku? Cool
17 cm

joni
Přidané 24.11.2009 16:50

Registrace: 17.12.07
jestli také někdo z vás jezdí do méně stabilních zemí ( co se otázky bezpečnosti týká )

Co si představuješ pod pojmem méně stabilních?

Byli jsme v Albánii letos v létě, i s naší dcerou, projeli jsme Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Makedonii, Albánii, Černou Horu, Bosnu a Hercegovinu, Rakousko a nejméně "stabilně" jsem se cítila v ČR..... hmm!

(No, na cestu do práce a z práce by se mi někdy opravdu pepřák hodil, ale ZBRANĚ prostě NENOSÍM. Sad )

Albánie byla nádherná, krásná příroda, milí lidé a policisté velice vstřícní a ochotní, dokonce všichni komunikovali v angličtině. Určitě jsme tam nebyli naposledy.

jeden můj známý, který se na jaře chystá vycestovat na Varaderu do Albánie

Tak mně napadá, kolik jiných zemí tvůj kamarád procestoval? A kolik jiných lidí tam potkal? Frown
Batman forever :-)

www.batmani.estranky.cz
morabo
Přidané 24.11.2009 16:52

Registrace: 10.09.08
Hicks napsal(a):
Vjetrnik napsal(a):

co mas proti Praktickemu Prirucnimu Protimedvedimu Pepraku? Cool

chudinka medvídek, já teda myslím, že to je nehumání
morabo přiložený následující obrázek:

[62.11Kb]
Maiali nel Fango!

+moje cesta do prace: http://vimeo.com/...
+zazitky z Erzbergu 2013:http://www.bmwgs....ost_328808
+rozhovor o Erzbergu IXX a XX: http://www.kolama...e-kodo038/:

https://www.facebook.com/remora.prg/
hicks
Přidané 24.11.2009 16:57

joni napsal(a):
jestli také někdo z vás jezdí do méně stabilních zemí ( co se otázky bezpečnosti týká )

Co si představuješ pod pojmem méně stabilních?

Byli jsme v Albánii letos v létě, i s naší dcerou, projeli jsme Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Makedonii, Albánii, Černou Horu, Bosnu a Hercegovinu, Rakousko a nejméně "stabilně" jsem se cítila v ČR..... hmm!

(No, na cestu do práce a z práce by se mi někdy opravdu pepřák hodil, ale ZBRANĚ prostě NENOSÍM. Sad )

Albánie byla nádherná, krásná příroda, milí lidé a policisté velice vstřícní a ochotní, dokonce všichni komunikovali v angličtině. Určitě jsme tam nebyli naposledy.

jeden můj známý, který se na jaře chystá vycestovat na Varaderu do Albánie

Tak mně napadá, kolik jiných zemí tvůj kamarád procestoval? A kolik jiných lidí tam potkal? Frown

ja se vubec nedivim, ze se Te Albanci boji...
17 cm

toli
Přidané 24.11.2009 18:45

Registrace: 13.10.08
Já jezdím vyzbrojem průvodcem od Lonely Planet.

http://www.toli-moto.wz.cz/
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 130
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,737
Nejnovější člen: ciky

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.29 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI