Tak vyrážíme 14.5. do 23.5. na Korsiku.Chtěl bych Vás tady poprosit o všemožné rady,kempy,památky,cesty atd.
Zatim jedeme dva i s batůžkama.Kdyby měl někdo zájem se přidat,není problém.
My jedeme až v červenci 2-18, práce a dítka dřív nedovolí. Tady je trasa ve formátu MapSource. Včetně míst ke spaní. Třeba se to bude hodit. Užijte si to.
vlada-adv přiložený následující soubor: korzika2010part1.rar
Upravil vlada-adv dne 20.03.2010 13:38
My jedeme až v červenci 2-18, práce a dítka dřív nedovolí. Tady je pár tras. Třeba se to bude hodit.
vlada-adv přiložený následující soubor: korzika2010part2.rar
Korsika je skvělá,byli jsme tam dvakrát, na dva týdny, uprostřed června.Nám se ovědčilo dorazit do Livorna před 17.hod.a koupit si trajekt i s přespáním na lodi. (Corsica Ferries) Najedeš po 18.hod.,přivážeš motorku ,vezmeš si věci na noc do kajuty a máš celou loď k prolejzání.V červnu je hezky na palubě i v noci.Když trajekt vyjede, vypakujou tě z kajuty a cestu trávíš s ostatními na lodi.Že se k motorce po vyplutí nedostaneš,je asi dostatečně známo.Nějaké cestopisy jsou na motorkářích i jinde.Pěknou dovolenou
Já jsem vyrážel na Korsiku 1.května.Měli jsme lístky koupené předem.Výhoda -lístky byli odost levnější.Nevýhoda-musel jsem tam být na čas.Vyrazil jsem v sobotu dopoledne a nocoval v Itálii u jezera Lago di Garda-kempů dostatek.Další den dojezd do Livorna,přespání v kempu a ráno nalodění.Květen je hodně dobrý termín-málo turistů,všeshno tam kvete,teplota kolem 20°C.Dobré je zůstat 2-3dny na jednom místě odkud podnikáš výlety po okolí bez bagáže.Ve vnitrozemí určitě zavítej do CORTE a soutěsky GORDES DE LA RESTONIKA.Dobrá je také projížďka vlakem z VIZZAVONA do CORTE.Vlak projíždí nespočet tunelů ,místy je trať zařízlá ve skalách odkud jsou nádherný výhledy.Kamarád nechal nastoupit přítelkyni ve Vizzavoně s foťákama a kamerou do vlaku ,mi jsme jeli do Corte kde jsme na ni počkali.Samozřejmně nevynechej BONIFACIO s bílými útesy.Jinak doporučuji průvodce ROUGH GUIDES od nakladatelství JOTA.Je velice podrobný od památek až po ubytování.Po příjezdu domů jsem prohlásil,že se tam jednou musím vrátit.Přeji šťastnou cestu a hodně pozitivních zážitků.
Das ist BMW
My jedeme 12.6.10 . Mám už pár zajímavých míst kam se chci podívat . Zaznačil jsem je do této mapy . http://maps.googl...703a60&z=8
Upravil atomik dne 21.03.2010 11:35
vladena napsal(a):
To Brozkin: Mohol by si prosím pripojiť link u koho si lístky na trajekt kupoval?
Ďakujem!
Já se omlouvám ,ale nemůžu to dohledat,ale když zadáš do vyhledávače trajekty.cz tak ti naskočí asi 20 odkazů.Nejlepší je jet LIVORNO-BASTIA.Mě to stálo tam a zpět za jednu osobu a moto 72EUR stím ,že si můžeš vybrat den a hodinu odjezdu z Livorna a den a hodinu odjezdu z Bastie,když náhodou v tu dobu by nic nejelo tak ti podle jízdních řádů které mají k dispozici zdělí jinou hodinu nebo den.
Das ist BMW
Trajekt jsme objednávali v této cestovní kanceláři http://www.ckibis...
Cena byla před měsícem 1600 Kč za zpáteční pro dva + motorka ...
Upravil atomik dne 21.03.2010 19:02
Cau. Minulej rok sme jeli na korsiku prvni tyden v kvetnu a listky sme kupovali nejak v tuto dobu pres tuhle cestovku http://www.korsik... a na osobu a moto nas vysel listek na nejakych 28euro. pro dva a moto to bylo 50 euro a pro dva a auto nejakych 70 euro. Takze ceny uplne paradni. Jak je to letos nevim.
vladena napsal(a):
To Brozkin: Mohol by si prosím pripojiť link u koho si lístky na trajekt kupoval?
Ďakujem!
Já se omlouvám ,ale nemůžu to dohledat,ale když zadáš do vyhledávače trajekty.cz tak ti naskočí asi 20 odkazů.Nejlepší je jet LIVORNO-BASTIA.Mě to stálo tam a zpět za jednu osobu a moto 72EUR stím ,že si můžeš vybrat den a hodinu odjezdu z Livorna a den a hodinu odjezdu z Bastie,když náhodou v tu dobu by nic nejelo tak ti podle jízdních řádů které mají k dispozici zdělí jinou hodinu nebo den.
Já tam byl loni první týden v květnu, lístek pro 1 osobu, 1 moto tam i zpět LIVORNO - BASTIE stál 40E Kupovali jsme to přes někoho asi 2 měsíce dopředu. Jeli jsme v 8h ráno z Livorna a ve 12h jsme byli v Bastii, pohoda.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
vladena napsal(a):
Tak jsme zpátky a bylo to úžasné! Doporučuji všem! Lístky na trajekt jsme kupovali na místě, zpátečný lístek pro moto a 2 osoby stál 55 EUR.
To je pěkná cena, ono taky záleží, jakou tam člověk zrovna "chytí" cenu.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black