Ahoj,
mám v plánu navštívit věčné město a sháním nějaké info. Zatím jsem se nejníž dostal na úroveň San Marino - Pisa. Nevím zda jet až do vnitřku Říma a hledat nějaký hotel a nebo se zastavit před a ubytovat se v nějakém kempu. A také zda se všude dostanu s motorkou.
no chtěl bych vidět Koloseum, Fontana di Trevi, Santa Maria Sopra Minerva, Pantheon, Basilica di San Pietro, Castel Sant Angelo, Forum Romanum a spoustu dalších kostelů a antických památek. Jsem tak trochu uchylnej na vše staré. A posedět v kavárně pod nějakou památkou je přece supr zvlášť v Itálii to má svou atmosféru
S moto zaparkuješ po chvilce hledání vždycky,já jsem to zapíchnul na okraji Vatikánu a pak chodil a chodil...Objet to na motce by bylo rychlejší, ale zase nevnímáš tu atmosféru Věčného města.. Můžeš tam strávit týden a pořád je co vidět. Pro přesuny na moto doporučuju začít s prohlídkama brzy ráno (v 5 hod) a provoz je o 80 % slabší. S noclehem nedokážu poradit, spal jsem mimo ale jinak vřele doporučuji...!!!
Když parkuješ vedle Vatikánu, musíš věřit,že by se těžko našel zloduch, co by tě obral.. Věř a víra tvá tě ochrání...
Upravil bluesbery dne 02.05.2010 21:28
Co se ubytování týká, můžu doporučit camp v Lido di Ostia. Jezdí odtud každou chvíli vlak do Říma. Zaplatíš pár euro za jízdenku, ale courat se celej den po městě s helmou taky není žádná výhra.