+++++++ Koupil jsem si prilbu BMW system 6. Vše je supr - špičkové spracování, sluneční clona, odvětrání atd a v dešti do ní neteče. Bohužel mám obrovský problem - šíleně tlačí - po sundání přilby mám rudý pruh na čele a navíc me i tlačí z obou stran na boku hlavy. mám obvod hlavy 61cm a přilba je 62-63cm. předchozí přilba Arai 61cm, nepamatuji si na takove problémy. nejhorší je že v prodejně mi nevadila, ted po půl hodině musim zastavit sundat ji z hlavy. je pravda že to byla teprve první jizda,ale jelikoz me v sobotu čeká cesta na balkán, mám strach že bych to v ní nedal. jestli mi můžete někdo poradit??? jestli si mam koupit ještě větší nebo prostě System 6 se pro mou hlavu nehodí??
Hele těžko ti asi někdo poradí konkrétně s touhle novou přilbou ale když vezmene všechny BMW a Schubertky, protože je to z jedné dílny, tak buď lidem naprosto sedí a nebo nadávají (to co píšeš je nejčastější).
Nevím přesně jak je to u SYS6 ale u mé BMW (což byla ta úplně první System EVO) jsem pod polstry dal asi půl centrimetru molitanu. Nastříhal jsem takovou kopretinu a tou jsem vyložil celou horní polovinu helmy. Tím pádem sedla o trošku výš a bylo po problémech. Po čase se vymačkala a po jednom praní jsem tam ten molitan už nedal a je to OK. Zkus to - kdybys jí dostal o kousek výš, třeba nebude tlačit přesně na tom boku, kde tlačí teď. Zrovna ty nové Schubertky mají nahoře docela málo materiálu a taky sedají dost dolů a podložením se to napraví. Zkus to.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Samozřejmě se to na dálku a na cizí hlavu těžko posuzuje a každá helma se časem trochu vymačká podle toho kdo jí nosí, ale je taky pravda, že každá firma má jiný kopyto a tudíž se hodí na jiný tvar hlavy... Mně třeba ty německé a japonské prostě nesedí v jakékoli velikosti, zjistil jsem, že mám holt italskou hlavu Maiali nel Fango!
vydrž a zhodnoť po dvou týdnech, logicky se vymačkne, neplaš se, tak je to vždycky s novou a správnou helmou (jinak po čase plandá)
vydržať!!!!!!
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
já mám sistem evo 4 a takové problémi sem neměl. jinak na jiné helmě co jsem si tet koupil mě taky tlačilo čelo a měl jsem na něm červený kolo, tak jsem zjistil kde to tlačí , sundal postrování, a nahřál ono místo výkoným fénen a palcem sem to vztvaroval a je po problému ale samozřejmě musíš opatrně a radši po milimetrech aby si si z helmi S neudělal XL a hlavně to nezničil kdyby se ti to nepovedlo a dával si jí reklamovat PS: toto není návod!!!!
marekr napsal(a): +++++++ Koupil jsem si prilbu BMW system 6. Vše je supr - špičkové spracování, sluneční clona, odvětrání atd a v dešti do ní neteče. Bohužel mám obrovský problem - šíleně tlačí - po sundání přilby mám rudý pruh na čele a navíc me i tlačí z obou stran na boku hlavy. mám obvod hlavy 61cm a přilba je 62-63cm. předchozí přilba Arai 61cm, nepamatuji si na takove problémy. nejhorší je že v prodejně mi nevadila, ted po půl hodině musim zastavit sundat ji z hlavy. je pravda že to byla teprve první jizda,ale jelikoz me v sobotu čeká cesta na balkán, mám strach že bych to v ní nedal. jestli mi můžete někdo poradit??? jestli si mam koupit ještě větší nebo prostě System 6 se pro mou hlavu nehodí??
A to jeste musím dodat, že nejdřív jsem si koupil system 6 na obvod hlavy 61cm, po týdnu ježdění, a vzal jsem si 62-63 a fakt si nedokazu představit že bych jim to zase vracel... tlačila mě ještě více po celém obvodu hlavy a čelo jsem měl červené ja Vinetů... tu 63cm přilbu jsem měl na hlavě tak 40min a už jsem ji musel sundat. nedokážu si představit, že ji budu mit na makovici 12 hodin denně 14dnu vkuse. Arai taky trochu tlačila, ale dalo se to vydržet... No nějak to budu muset vyřešit ješte před cestou.. každopadně děkuji za každou radu!!!!
Ahoj,
měl jsem úplně stejný problém.
Vzal jsem si helmu System6 co mi seděla nachlup přesně. Doma jsem si v ní na hodinu sedl a málem mi upadla hlava. Druhý den jsem si vyměnil za o číslo větší kus a ta je naprosto perfektní. Po měsíci ježdění maximální spokojenost.
jdx
[quote]jdx napsal(a):
Ahoj,
měl jsem úplně stejný problém.
Vzal jsem si helmu System6 co mi seděla nachlup přesně. Doma jsem si v ní na hodinu sedl a málem mi upadla hlava. Druhý den jsem si vyměnil za o číslo větší kus a ta je naprosto perfektní. Po měsíci ježdění maximální spokojenost.
jdx[/quo
Zajímalo by mě jaky máš obvod hlavy a jak velka přilba ti nakonec byla dobrá?? ja mám 61 hlavu a přilbu 62-63. nevím jestli to je v pořádku abych měl o 4 cm větší přilbu.
marekr napsal(a): +++++++ Koupil jsem si prilbu BMW system 6. Vše je supr - špičkové spracování, sluneční clona, odvětrání atd a v dešti do ní neteče. Bohužel mám obrovský problem - šíleně tlačí - po sundání přilby mám rudý pruh na čele a navíc me i tlačí z obou stran na boku hlavy. mám obvod hlavy 61cm a přilba je 62-63cm. předchozí přilba Arai 61cm, nepamatuji si na takove problémy. nejhorší je že v prodejně mi nevadila, ted po půl hodině musim zastavit sundat ji z hlavy. je pravda že to byla teprve první jizda,ale jelikoz me v sobotu čeká cesta na balkán, mám strach že bych to v ní nedal. jestli mi můžete někdo poradit??? jestli si mam koupit ještě větší nebo prostě System 6 se pro mou hlavu nehodí??
Mel jsem uplne stejny problem s C3, na me plesi jsem mel otisknute rohy.. nebo parohy.. uz nevim . Z motorky jsem se citil tak jako by si me podala inkvizice. Po zajeti se to trosku zlepsilo ale nic moc.. i kdyz se mi moc do toho nechtelo tak jsem ji tady nedavno prodal.. koupil jsem si lehouckou Bellku sice neni vyklopna ale jinak parada http://www.motozo...light-373/ . S upravama s fenem radeji opatrne at nemas problem s prodejem kdyby to nahodou nevyslo.
Měl jsem podobný problém. Scuhbertka se vymačkává nějak déle. Netlačí na první dojem ale po delší jízdě už bolí hlava. Buď ji nějak lehce ,,vybrat" nebo se ostříhat. Tak jsem to udělal já. A taky časem trošku povolí. Ale je to přesně na čele a spáncích. Podle mě je to daň za to množství polstrování a tím ten klid uvnitř.
Takže dneska mi to nedalo a zajel jsem do polska k prvnímu dealerovi BMW v Bielsku,abych zkusil o číslo větší(63-64) přilbu. byla mi tak velká,že bych se do ní vlezl i v beranici. Málem jsem od tamtud odjel se závěrem,že system 6 na mou hlavu asi není, když mi zními prodejce řekl abych zkusil ještě 62-63(tudiž stejnou jakou sám mám). moc se mi už nechtělo,ale nakonec jsem do ní vleťel. Jaký to byl údiv, když jsem pocítil tu ulevu!!! znovu nasadil moc a pochopil,že dvě identické přilby v identické velikosti,nemusí být stejné(nebo panove z bmw udelali chybu). každopadně jsem 45minut chodil s "větší" 62-63cm přilbou po showroomu a byla to pohoda!!!! potom nasadil svuj ešus a stejny tlak po 2 minutach. Hned jsem kontaktoval prodejce u nás a přilbu reklamuji. uvidím jak to ještě dopadne, v sobotu jedu albanii,takže mi je jasné že reklamaci tak rychle nestihnou!! prodejci v polsku to taky nedalo, a ikdyž ma obvod hlavy 58, tak moje 62-63 mu byla skoro dobra,sam řekl že se s tím ještě nesetkal,ale prý je vše možne.... re