Není to motorkářský (po Thajsku jsme sice jezdili na LC4, MX a dalších ale v Kambodže jsme byli jako tůristi) ale ty památky jsou fakt úžasný a stojí za prohlídnutí i bez motorky. Vlastně - k chrámům se jezdí na motorce (která ale táhne vozík s lidma, tak to je vlastně moto
Kruci, nevím proč ale linky se mi nedaří vložit jako linky. Tak sorry, je potřeba zkopírovat to mezi (včetně závěrečného zpětného lomítka) a pak to šlape.
už na to koukám, měl jsem návrh jet na podzim do Barmy a nějak mě tankuješ, abych o tom znovu silně přemýšlel...Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Kamodza je super byl jsem tam mesic s batohem pucili jsme tam ty jejich poloautomaticky skutriky 250 a projeli tam toho hodne. Provoz byl super takovej organizovanej chaos. Nejdulezitejsi soucast motorky je klakson ostatne jako vsude v jv asii krome thaiska. Siam Reap je turisticka destinace takze velkej luxus zbytek zeme je uplne jinej. V phnom phenu se mi moc nelibilo ale venkov a pobrezi je uzasny. Nekdy bych se tam chtel vratit na velky motorce.
FYYFF
Barma je zajímavá ale mě láká Laos. Kamarád to má projetý a určitě se tam chci ještě někam podívat.
SIam Reap je turistický peklo, od výletu mám silnou averzi hlavně k turistům z Koreje a Číny apod.. Běloši byli teď na konci sezóny v menšině, vlastně jsme jich potkávali minimum.
Pochopitelně že nejlepší byly ty památky mimo dosah běžných autobusových výletů, 40km za městem a dál už člověk nepotkal prakticky nikoho, na některých odlehlejších místech jsme byli úplně sami. Ale i v těch nejoblíbenějších to šlo - jen člověk musel vstávat třeba v 5 ráno a být tam prostě dřív, než oni...
A jako všude - za pět let to bude jeden obří turistický komplex. Cestou z letiště jsme viděli tak 20 rozestavěných obrovských čínských hotelů. Na videu z roku 2003 jsou ještě vidět hliněné uličky tam, kde už dneska je asfalt a staví se tam velkolepě, takže za pár let nebude mít asi moc smysl tam jezdit. Barma je myslím dobrá destinace a zdaleka ne tak turistická ale kradené památky se prodávají na trzích všech ostatních zemí právě nejvíc z Barmy, takže to tam bude asi taky "zajímavý". Každopádně - je to jiný svět a hodně mě to zaujalo i ve srovnání s Indií, Srílankou... a vůbec.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
jak píše Tomáš, musím jen a jen souhlasit.. Já jsem v téhle oblasti dost často a i já vidím každý rok obrovské změny. Bohužel díky těmto změnám tyto země ztrácí na svém kouzlu.. takže kdo by tyto země chtěl navštívit, doporučuji co nejdřív..