Zdravím, chystáme se příští týden do Turecka přes Srbsko a Bulharsko, nevíte někdo jak je to s řidičákem? Musí bejt mezinárodní?BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Na naší dopravce mi doporučili mezinárodní řidičák při jakékoli cestě do zahraničí - jel jsem tehdy do Itálie. Má to ušetřit problémy při průseru, který by se Ti při cestě mohl stát...
Jediný problém vidím v tom, že vyřídit si ho za týden, to asi těžko stihneš...
Jinak tohle je z internetu:
....Ministerstvo zahraničních věcí sice píše, že je potřeba mezinárodní řidičák nebo ověřený překlad českého, na webu ÚAMK jsou ale trochu aktuálnější informace:
Mezinárodní řidičský průkaz je doporučován nebo vyžadován v těchto státech:
V Evropě pouze: Albánie (uznáván pouze ženevský vzor), Řecko, Turecko (uznáván pouze ženevský vzor)
Drobná ale důležitá informace i TADY... a TADY
Upravil radosek dne 26.05.2010 19:34
ja ho dŕív měl a jediný kde jsme ho využil bylo v Rusku jinak nikdě. A to je tak 7let zpět. Od tý doby ho nemam a cestuju v pohodě. Turecko sem projel taky. Kašli na něj BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
S turkama je těžká domluva. Jestli ti to alespoň trochu půjde, vyřiď si to. Stojí 50k a jednu fotku. Měl jsem ho vždy, byl potřeba jen dvakrát. Stejně na to čuměli jak na zjevení. Ale byl to dokument který je překvapivě uspokojil.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Díky za info, pokusím se ho vyřídit, v tom není problém. Tohle jsme trošku podcenili. Nevíte jak dlouho to trvá? V pátek příští tejden bysme chtěli vypadnout.
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Mě to trvalo asi čtrnáct dnů, ale myslím si, že by mohl být nějaký expresní termín. Každopádně, zítra je čtvrtek, to by mohli začít úředníci konat a týden.... snad jo...
pár pokut jsem už cestou platil a v řidičáku nikdy problem nebyl. je fakt že nikdy žádná nehoda, díky bohu
Jinak řidičák neni snad problem udělat pro klid duše.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Mám pocit že to dělali na počkání. Dokonce jsme hledali který je kam potřeba ( jsou dva druhy) Vezmi si FOTKU !!!
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Na Kladně mi řekli před 4 lety "přij´dte si pro něj za 14 dni." Udělal jsem oči, že za 4 dny odjíždím a druhýden jsem ho měl v kapse. Asi dost zaleží na ouřadovi.
Opravdu jsou 2 druhy.A specialne Turci chtej ten druhej.Myslim,ze se lisi jen tim,ze ma platnost jen na 1 rok!V Turecku jsem nebyl,ale asi bych to bez nej neriskoval.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
je to užitečná věc při cestách na východ, pokud řídím za slovenskem dál na východ mám ho u sebe. Turci ho opravdu chtějí, né sice všichni ale riskovat konfiltk s policií v Turecku bych nechtěl. To není PČR a navíc to neukecáš. Tuhle jsme se přimotali k nějaké demonstraci v Instanbulu bylo tám nějaké zasedání MMF loni v říjnu a koukali jsme zmizet jak to šlo. Není to jako u nás v Cimrmanově kdy policisté Ječný/Cígler rozhání dav voláním Neshlukujte se/Rozdejděte se
vevis napsal(a):
Opravdu jsou 2 druhy.A specialne Turci chtej ten druhej.Myslim,ze se lisi jen tim,ze ma platnost jen na 1 rok!V Turecku jsem nebyl,ale asi bych to bez nej neriskoval.
tak je to, chteji ten druhy, ten na jeden rok
PS. Do Recka staci normalni evropsky pas
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Kamarad z Nemecka nedavno jel s partou do Turecka a pak mi vykladal,ze je tam vubec nepustili.Pri sve omezene znalosti nemciny jsem nemohl pochopit proc.dnes na 99% vim,ze proto,ze nemeli ten ridicak.
Jinak v zadne jine zemi na balkane jsem ho nepotreboval.Poprve jsem si ho vezl,dnes uz ho nevozim.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
V Turecke jsme byli 2007. Dokonce nás tam změřili a udělili pokuty, ale mezinárodní řidičák po nás nechtěli. Zato se na protokol uvádělo jméno otce
Pokud se to nezměnilo, tak motorka může max 70kmh. Ale jezdili jsme jak jeli ostatní. Když měří, tak buď jsou vidět a nebo mají přímo na cestě přenosnou značku že měří