Tak jsem měl možnost se včera poprvé v životě svést na Africe. Je kámoše, takže jsem si k ní i něco trochu dovolil. No, ale najel jsem tak 10 km po asfaltu a trochu i lehkym terenem. Když jsem na ni sedl, tak se potvrdilo její málo pohodlné sedlo. Psali o tom mockrát a na mě je fakt nic moc. Ale asi by si člověk zvyknul. Po rozjetí a dojetí k první křižovatce jsem zjistil, že mají nějak divně uspořádaný ovladače. Vzpoměl jsem si na mého Alpa a hned bylo vyřešeno. Zátach za plynem docela slušnej, ale to plexi (origo) docela příšerný. Absolutně neochrání. Jel jsem si s otevřenou helmou tak jak jezdim na BMW a okamžitě mě začali slzet oči. Tak jsem vzal za přední brzdu a zjistil jsem, že to nemá ABS, bo se mě udělala černá čára od předního kola. Pak už jsem si na ni zvykl. V terénu se chová příjemně a neudělala nic nepředvýdatelného (byl to lehký teré, jak jsem už psal). To celé jsem absolovoval se třemi kufry a bez motooblečení jen s helmou.
Asi by se na ni dalo zvyknout. Kdybych se na ni svezl před 2-3 lety, tak bych možná neměl doma BMW. Ale co to kecám. Mám ho a měnit nebudu. Každopádně to je příjemná motorka která má své mouchy (ani ostatní motorky nejsou dokonalé), ale rozhodně bych ji osobně zařadil někde do top motocyklů.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Miloši,stejně jako já.Afrika -můj sen.jenže nebyly prachy tak byl transalp.No a časem to vykrystalizovalo do GSa.Do čeho taky jinýho.Dokud bude ropa budu jezdit BMW.
Dokud bude ropa,budu jezdit BMW
Pár let jsem Afriku vlastnil.Byl to r.v.91.Tá ještě měla širší a tím pohodlnější sedlo.Bohužel zase více o proti novějšímu typu žrala.Bylo to kolem 7l.Jinak docela spokojenost.Ve dvou to už ale nebylo ono a tak jsem musel kouknout po něčem větším a silnějším.Původně jsem chtěl Varadero,ale vadila mě opět ta spotřeba.Taky to byly samé kousky po haváriich a to jsem od motorky přes 200tis nečekal.Pak se v ČMN objevil jeden inzerát na BMW a žena řekla,zkus tam zavolat.A bylo......BMW R 1100GS vzor kačer