Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina
Strana 1 z 2:   1    2  

Ukrajinsti policajti
Petrsig
Přidané 09.06.2010 12:13

Registrace: 29.11.09
Chtel jsem se zeptat jak se zachovat kdyz Policajt chce nepravem pokutu nebo uplatek? Projel jsem kus sveta a nejednu celnici ,ale musim rict ze Ukrajina je fakt dostbohata na loupezive rytire v zelenemSmile. Jezdil jsem tam cca pred 10 lety sluzebne a ted jsem tam s kolegou chtel jen omrknout stav na prodlouzeny vikend pro pripravovany vylet. Zjistil jsem, ze se tam bohuzel nic nezmenilo Sad . Zasadne uplatky nedavam s tim, ze nemam penize nebo ze zavolam na ambasadu, jenze to pak cloveka stoji nervu a casuSad a ne vzdycky to muze dobre skoncit.
Mate nejaka tipy a rady? Smile

www.svet-darku.cz
kaca
Ukrajinsti policajti
Přidané 09.06.2010 12:44

Registrace: 12.08.09
Zdar, mám podobnou zkušenost ( a asi né jen já Sad ) a ač se mi to hluboce příčí, nejrychlejší řešení bylo dát úplatek. On totiž ukrajinskej boby může v podstatě na jak dlouho chce zadržet papíry pod jakoukoliv záminkou, odjede s nima třeba na služebnu atd. a ty jsi v tu chvíli v háji. Když jsem byl naposled na UK v Karpatech s kolegou z Kyjeva, ani ten nic nezmohl a to se v nich vyzná.....Ale na druhou stranu, nevim jak ale fungovalo při dalším odchytu říci, že si dneska už platil tam a tam, boby si to ověřil ( no, někal kdákal vysílačkou... ) a pustil nás.... Ale nemusí to být pravidlo, stalo se nám to tušim dvakrát....
Když jsme nedali úplatek na celnici při odjezdu, nechali nás tam stát 6 hodin, než se vystřídala směna...zip it! Ale jinak moc hezká země....Wink

100bubu
Ukrajinsti policajti
Přidané 09.06.2010 13:06

Registrace: 20.06.08
ja mam skusenost taku že ked chcel uplatek na colnici tak dostal 10eček smerom tam a 10smerom spät a išlo to docela rýchlo asi 3hodiny tam a 3hodiny spät
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK
Diagnostika GS-911 BT
https://www.faceb...963987398/

https://www.facebook.com/Bubutech-109219963987398/
Petrsig
Ukrajinsti policajti
Přidané 09.06.2010 14:05

celkem skoda, takova pekna zeme a takovi zbojnici Sad, ale docela je to mozne, ze tam plati nepsany zakon zaplatis jednou a podruhe uz ne.. ale asi spolehnout se na to neda, kazdopadne dik za tip . Jeli jsme pres Ublu ne pres Vysne Nemecke, kde to kdysi bylo peklo a asi je do i ted..
Den pred tim jsme prespali kousek od hranic a chlapi v hospode rikali, ze staci dat 1euro k pasu a pusti te hned.. takze 2eura jsme prekousli vsechny predjeli a nebyl problem.. teda se mnou.. muj kolega ktery mel motorku napsanou na firmu problemy mel.. Nemel bumazku s potvrzenim od notare, ze firma mu motorku dala do uzviani.. Celkem to chapu snazi se zamezit prevozu kradenych vozidel, ale veskere takove predpisy jsou k nicemu kdyz te pak celnik zavola stranou a rekne dej 10euro a neni problem..
Pri vyjezdu z Ubly jsem potkal starsiho Slovenskeho motorkare duchodce na choperu, ktery bydlel kousek od hranic a na ukrajinske strane mel rodinu, taky platil po euru celnikum a popisoval kolik stiznosti na celnky se resilo a nic nevyresilo.
Chceme se mrknout na Krym, mno budem asi muset slapnout na plyn a ujet jim, nebo mi ujedou nervy a tak se s nima pohadam, ze tam zustanu na dozivoti Smile

www.svet-darku.cz
Petrsig
Ukrajinsti policajti
Přidané 09.06.2010 14:22

cheche celkem dobra finta:
Cestu nám zpestří jedna policejní hlídka. Policajti zjišťují, že moc nerozumím, a tak si mě berou bokem a dávají mi dejchnout. Klasika: dostanete použitej balónek, takže nadejcháte i když nechcete. Začíná hra kdo z koho "vy jste pil, nepil, pil , nepil........" jediná finta, která funguje, je vydávat se za policajta, a tak se z Dana v okamžiku stává policejní příslušník na dovolené. Ukrajinští policisté chtějí vidět nějaký doklad. Dan jim vysvětluje, že nemůže služební průkaz vozit do zahaničí. Chvilku to ještě zkoušej. Chtěj dolary, potom pivo. Nic z toho nemáme, tak se slovy " kolegu pokutovat nebudu " nás propouštějí.

www.svet-darku.cz
takitak
Ukrajinsti policajti
Přidané 09.06.2010 15:50

Registrace: 14.03.10
Petrsig napsal(a):
cheche celkem dobra finta:
Cestu nám zpestří jedna policejní hlídka. Policajti zjišťují, že moc nerozumím, a tak si mě berou bokem a dávají mi dejchnout. Klasika: dostanete použitej balónek, takže nadejcháte i když nechcete. Začíná hra kdo z koho "vy jste pil, nepil, pil , nepil........" jediná finta, která funguje, je vydávat se za policajta, a tak se z Dana v okamžiku stává policejní příslušník na dovolené. Ukrajinští policisté chtějí vidět nějaký doklad. Dan jim vysvětluje, že nemůže služební průkaz vozit do zahaničí. Chvilku to ještě zkoušej. Chtěj dolary, potom pivo. Nic z toho nemáme, tak se slovy " kolegu pokutovat nebudu " nás propouštějí.

Na to by se celkem hodila tahle lékárnička - dá se sehnat za cca 200-250 Kč (už si přesně nepamatuju kolik jsem za ní dal)
takitak přiložený následující obrázek:

[204.9Kb]

Petrsig
Ukrajinsti policajti
Přidané 09.06.2010 17:33

Na to by se celkem hodila tahle lékárnička - dá se sehnat za cca 200-250 Kč (už si přesně nepamatuju kolik jsem za ní dal)

jj nebo primo tam vyrazit v tomto skvelem obleckuSmile
http://aukro.cz/i...ie_cr.html

www.svet-darku.cz
MALI
Ukrajinsti policajti
Přidané 09.06.2010 20:34

Registrace: 17.05.08
Myslim, že ani policejní kolegialita tam nic nezmůžeWink Vloni jsme taky platili a na zpáteční cestě nám jeden známej právník z Kyjeva poradil, že tam policajti nesmí od cizinců přijímat hotový peníze, ale musí vystavit nějaký potvrzení o pokutě a Ty to pak musíš zaplatit v UA bance. Když nás tedy zastavili, postup byl následující (chtěli nás pokutovat za předjížění na přerušovaný čáře)- řekli jsme jim ať to vypíšou a my si to pak v bance zaplatíme. Zdržovali nás tam asi půl hodiny a když viděli, že nic nezmůžou, tak poprosili, jestli by jsme jim nedali aspoň na kafe. Dostali v přepočtu asi 100,-Kč za 4 lidi a bylo. Jak by jsme postupovali, kdyby nás chtěli odvézt na služebnu a motky nechat na silnici nevimShock V červenci se tam chystáme zase, tak jsem na to zvědavejSmile Jinak jak už jsem tady někde psal, tak kámoš dýchal do obyčejnýho igelitovýho sáčku a policista si pak obsah vypustil do obličejeclap

vlada-adv
Ukrajinsti policajti
Přidané 09.06.2010 20:46

Registrace: 12.02.08
Vidím, že se tam nic ale vůbec nic od roku 2001 nezměnilo, prostě bez drobných dolarů nemá cenu tam jezdit. Ti co mají deprese z úplatků tam mohou i zkolabovat. Pravda je že jsem byl cvičený v oktávce jsem měl dvě rezervy a PB vařič. Dál tam byl šanon s papírama pojistky, plné moci, ekologie atd.. atd.. tak to zkončilo i heslem prodám blok za půlku ceny a když ani to nezabralo přišel na řadu dárek na kafe. V autě byla výhoda naložit místního policajta coby stopaře pak jsem dojel z Užgorodu do Kyjeva bez jediné pokuty. Prosě soukromě se mi tam nechce proč se nechat buzerovat dobrovolně.

vlada-adv
Ukrajinsti policajti
Přidané 09.06.2010 20:48

Petrsig> zaručeně neplatí že platiš jen jednou naopak jedeš-li ve skupině platí všichni co zastaví a ještě každý jinou sumu. Sad

radosek
Ukrajinsti policajti
Přidané 10.06.2010 07:03

Registrace: 27.08.07
vlada-gsa napsal(a):
Vidím, že se tam nic ale vůbec nic od roku 2001 nezměnilo.... Prostě soukromě se mi tam nechce proč se nechat buzerovat dobrovolně.

Je to škoda, že znovu už Ukrajinu asi nikdy neuvidím. Za socíku tam bylo bezpečno jak doma v obýváku. Ale sotva se trhli od pevné ruky a přestali se bát, udělali si ze své země Sherwood...*pissed*
Podle mě je jediná možnost jak zajistit turistům bezpečnost proti policejní zvůli. Bojkot turistického ruchu. Prostě a jednoduše škrtnout Ukrajinu z mapy dovolených a výletů. Potom snad ta jejich vláda udělá v řadách novodobých Nikolů Šuhajů loupežníků pořádek...
Na dovolenou jedu za pohodou a kratochvíle ve formě buzerace ukrajinskými uniformovanými blbečky si fakt můžu odpustit...helpless

Petrsig
Ukrajinsti policajti
Přidané 10.06.2010 08:18

za takovou buzeraci to nestoji. Platy tam maji policajti a celnici nejspis nizke tak se toleruje takove obirani na cestach. Znamy, ktery projizdel Ukrajinu na kole dokonce rikal, ze potkal nemecke motorkare, uplne vyklepane s tim, ze na ne policajti mirili samopaly. Pak projizdel kolem nich on na kole, jen ho vesele pozdravili a jel dal..
Mozna kdyby tam jel clovek na Jawce tak by se tomu vyhnul, ale asi se na cestu na Ukrajinu vykasluSad.. skoda

www.svet-darku.cz
hicks
Ukrajinsti policajti
Přidané 10.06.2010 08:55

Registrace: 09.07.08
Radosek napsal(a):
[quote]vlada-gsa napsal(a):
Podle mě je jediná možnost jak zajistit turistům bezpečnost proti policejní zvůli. Bojkot turistického ruchu. Prostě a jednoduše škrtnout Ukrajinu z mapy dovolených a výletů. Potom snad ta jejich vláda udělá v řadách novodobých Nikolů Šuhajů loupežníků pořádek...
Na dovolenou jedu za pohodou a kratochvíle ve formě buzerace ukrajinskými uniformovanými blbečky si fakt můžu odpustit...helpless

presne tak...

kdo ma na ty gumy naladu?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

MALI
Ukrajinsti policajti
Přidané 10.06.2010 10:12

Nás stavěli za celou cestu jen 4x a nemám s tim problém. Taky já se s nima nikdy nebavim páč rusky neumimzip it! Za nás všechno vyřizuje vedoucí zájezdu, kterej tam přes 5 let žil a dokáže si to s nima vyřikattongue Rozhodně mě to neodradí a letos jedeme znova - je to tam skvělý a na písečný pláže v Cherkassy už se móc těšimthumbs up Jen doufám, že vedoucího známí nás zase neuchlastajpray

standa
Ukrajinsti policajti
Přidané 10.06.2010 10:25

Registrace: 03.04.07
No nevím byl jsem dvakrát na Krymu . Ukrajinsti policiste nas nekolikrat staveli.Musim uznat ze vzdy opravnene. Pokuta jde usmlouvat na celkem smesne ceny.
Takovy ty samopaly a placeni za všechno možný jsem zažil jenom v Moldavi / Podněstří /.
Ale bylo to vzrůšo.
Standa
Moby
mystatus.skype.com/smallclassic/standa777777.png

radosek
Ukrajinsti policajti
Přidané 10.06.2010 10:30

Registrace: 27.08.07
MALI napsal(a):
Nás stavěli za celou cestu jen 4x ...

...a představ si, že jsem byl loni v Itálii skoro tři neděle a policajti mě tam nestavěli ani jednou, natož aby chtěli výpalné...a mě se to líbilo a žádný konflikt s "úřední mocí" mi nechyběl... helpless

Každý máme holt na relaxaci jiné požadavky...hilarious

vlada-adv
Ukrajinsti policajti
Přidané 10.06.2010 10:59

Radosek> jo a vo tom to je
Mali> já nemám problém vůbec rusky se domluvím perfektně vyříkat si to umím sám, ale já jedu na moto o své dovolené kdy mám relaxovat hlavu páč tou se živím a poslední o co stojím je vysvětlování čehokoliv jakémukoliv policistovi.

Standa> ale jó staví tě oprávně, jsou přeborníci ve výrobě pastí na pokuty je to vyprávění na dlouhé večery. Třeba když jedeš totálně rozmrdané silnici hodinu rychlostí 40-50km/h pak přijde nový opravený úsek a na něm značka 40 široko daleko ani noha tak jedeš normálně 80kou a prd v křoví maník s radarem a už to jede. Nebo v noci na gajkách před městy zaklapnou závoru pře půlku silnice když projíždíš tak tě zastaví a páč normální člověk nechce zůstat stát uprostřed silnice zajedeš na místo kam ti ukáže a hopla je tam zákaz vjezdu řekneš si ví co dělá když tam ukazuje a on to ví právě tě chytil a pokuta za vjezd do zákazu je domaGrin
Ale staví tě i když nic neporušíš prostě kontrola dokladů, pojistek plných mocí gum, blinkrů, světel a když nic nenajdou (po půl roce jsem se vycvičil tak že prostě nenašli ani prd) tak tě stejně o nějakou tu kačku oberou. Pravda není to moc ale je to často. Projet bez placení se mi povedlo tak ve 30% cest jinak vždycky aspoň něco upadlo.
Prostě když tam pojedu služebně nebo autem tak prosím zapnu klima a můžu na gajce stát půl dne ale na motorce nikdy.

MALI
Ukrajinsti policajti
Přidané 10.06.2010 12:52

To Vlada-gsa: Chápu, na druhou stranu mě fakt nemůžou ani trochu rozhodit - spíš pobavit. Když kolega minule nafukoval ten igeliťák, tak jsem se málem posr.. smíchy. Oni to taky asi nemaji lehký - výplata skoro žádná, šéfové po nich šlapou a chtěj po nich % z toho co si ukořistí pro sebe. Tím samozřejmě nechci říct, že to shvaluju - naopak jsem proti korupci! Ale jak se říká ryba smrdí od hlavy a měli by si tam klucí udělat trošku pořádek..

kaca
Ukrajinsti policajti
Přidané 10.06.2010 13:27

Registrace: 12.08.09
Kdyby měli rolničky a kašpárkovský šaty, tak by to bylo super. Když tě ale někde dusej jen tak, moc už to k smíchu neni. Jsou si naprosto jistý, že se jim nic stát nemůže a tak to využívají. Naštěstí to ale většinou platí jen na hranicích a hlavních tazích, jakmile jsme se stočili do Karpat a tím mimo civilizaci, tenhle problém v podstatě zmizel ( nezmizeli policajti, ale prostě nebuzerovali ) Ale taky to může být vyjímka, bo systém v celé zemi je stejný...

ernesto
Ukrajinsti policajti
Přidané 10.06.2010 17:57

Registrace: 17.10.09
My sme sa vracali minuly rok z Mongolska cez Ukrajinu. Pred Solotvinou nas zastavili policajti za rychlost. Isli sme styria a dvaja ani nerespektovali, ze ich zastavuju, tak sme ostali dvaja. Najprv nas nutili volat tym dvom, nech sa vratia naspat, lebo ze inak volaju na hranice a posielaju hliadky po nich. Povedali sme im, ze nemame na nich telefony a ze ich ani nepozname. Po chvili od toho upustili a zacali nam hovorit, ze nas beru na sud. Spytal som sa kolegu, ze ci uz na sude na ukrajine bol a on ze nie. Tak som povedal policajtom, ze ok, ze ideme na sud s nimi. Ostali dost prekvapeni a zacali nam rozpravat akdeco a ze nech radsej zaplatime. My ze nie, ze nemame cash a ze chceme ist na sud. Tak nam povedali, nech ideme za nimi. Isli sme asi 10 km, potom odstavili na krajnici. My za nimi. Zase dosli vyjednavat, ze za chvilku sme tam ze nech radsej zaplatime. My ze nie, ze chceme ist na sud. Na to sa typek nasral, vratil nam doklady a povedal nam ze sme vyjebane kurvy a odisli.

Zaver: neplatili sme ziadnu pokutu, takze netreba sa nechat zastrasit.

www.mototours.sk
Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 61
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,719
Nejnovější člen: Dnepr

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.28 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI