Ahoj, po x letech se vracím k motorkám a vybral jsem si právě f 650 GS Dakar, protože se mi prostě od začátku líbí a tak nějak splňuje co od motky čekám. Jen mám problém, že technice motorek až tak moc nehovím, abych si dovolil jí sám prohlídnout a hodnotit.
Tím bych chtěl poprosit někoho kdo se po technické stránkce v GSku vyzná jestli by byl tak moc ochotný prohlédnul toho mnou plánovaného. Mám dva adepty v Praze. Něco na benzín a kafe by bylo
Prohlídka je předběžně plánovaná na úterý 25.6.2010
No koukám, že nikdo nemá chuť nebo čas. No nevadí, už jsem přišel o víc takže to asi zkusím risknout a spolehnout se sám na sebe. Jen bych se ještě zeptal. Jsou nějaký vodítka, kterých se držet konkrétně při prohlídce BMW F650 GS Dakar?
tak se dohodni s prodávajícím na možnosti odstoupit od smlouvy do 24 hodin a nech si to prohlídnout v servisu.Já to tak taky dělám a v jednom případě sem ušetřil dost peněz
U dakara je několik málo míst na co koukat- spodní držák chladiče- jeto takovej čuráček v gumě -pokud je nějak ohlej apod.- dostalo to velkou mordu na bok. A z větších investic -koukni na přepákování( hodit to na hlavní stojan se zadním kolem se vzduchu a hejbat nahoru a dolů pokud je tam vůle tak tě repase přepáčka nemine- v origo dílech asi 3-5tkč) pak zkus pohoupat zadním tlumičem -už sem viděl nejeden mrtvej na skoro nejetý motorce, a nakonec jesli nějak výrazně neševelí motor- bud špatnej napínák rozvodáku nebo už rozvodák ale to až při vyšších kilometrech. Víc mě nenapadá snad jen hlídat standartní věci stejný u ostatních motorek.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Vyšší kilometry cca 60-70tkm já měnil rozvodák v 75tkm a spojka byla udajně měněná v 60tkm ted mám cca 105tkm a spojka i ostatní zatim v poho.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Moc záleží kterej je to ročník,dle km bych tak tipoval 2000.Hodně se dá poznat km na barvě pravého výfuku.Ve 40000km se mění palivové čerpadlo,což je dost ranec.Taky dej pozor na barvu,aby byla origoš,takové ty tuningy by mohl bejt něco zakrýt.Koukej po doplňcích,aby byli značkové na tom se dá poznat kdo byl majitel a jak na tom byl s prachama.Přeji ti štasnou ruku,já ji měl když jsem kupoval od slováka ,kterej tu moju dovezl z Itálie
bubak
Tak od pátka je mazel doma Naštěstí se mnou jel kámoš co dakara už má a docela tomu rozumí. Je to taková ta klasická modrá. Podle všeho to vypadá že v terénu moc nedostal ale majitel přiznal lakovaný pravý bůček když jej nedobrovolně opustil, tomu napovídal i šrám na topcase, ale opravdu to bylo zlehka. Prakticky nová řetězovka a fungl olej se taky cení. No doufám že na mě nic nevybafne Ještě jednou díky za rady a postřehy. Má 44 tis. tak bych se asi mohl podívat po tom filtru což?