Do svyho Rovera 620 SDi (nafta, turbo) jsem doposud daval olej Mobil polosyntetyku 10W-40. Kamos mi ted nabidnul za nadherny prachy Mogul syntetiku 5w40. Melo by to byt to nejlepsi od Mogulu, myslim ze se to jmenuje Racing PRO. 4 l za cca 550,- Kc. Podelam tim neco, kdyz to do myho "duchodce" naleju? Aby se potom z toho ten motor nezblaznil. Ma uz za sebou 270 000 km, ale slape jak hodinky. Na vymenu si nevezme ani decku oleje a jezdim s nim za cca 5,5l/100 km. Nerad bych mu nejak ublizil. Vim, ze nekdteri, kdyz slysi MOGUL, tak maji oci v sloup, to resit nechci, spis mi jede o tu polosyntetiku a syntetiku. Snad jsem nekde zaslechl, ze do motoru, kde se jezdi polosyntetika, by se jiz syntetika lejt nemela, ale nevim, jestli to nejsou jen famy.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Souhlas v plném rozsahu.Ta syntetika je na jiné bázi a mohla by rozpustit a uvolnit usazeniny,který pak můžou ucpat mazací kanálky.Dej mu to,na co je zvyklý.Jinak,Mogul dělá oleje na špičkové úrovni.
Ok. Zadne experimenty. Diky
Takze je tedy ten olej k mani. Kdyby o nej nekdo stal, tak ctyrlitrove baleni je za 650,- i s DPH. K mani jsou tri baleni.
Je to konkretne Mogul Racing PRO 5W/40
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu