Zdravim,nekdy v létě asi v červenci se chystáme na motorkách do Kanady.Lodí do Montrealu a pak se tam někde provrknout směr Vancouver._-Ta cesta ješte není pevná!
Jde o to,že jsme 2 možná tři motorky a potřebujem naplnit kontejner-to znamená do nejmenšího se vejde asi 6 motorek.Tak děláme takový pruzkum,zda nemá někdo podobnou cestu,že by sme se spolu tak nějak svezli přez moře ,pak třeba každý svou cestou a po měsíci se setkat zase u kontejneru.Tak kdyby někdo měl podobný nápad tak zatím nezávazně pište Čau.
Jen pro zajímavost: 1) jaká je cena za 6ti místný kontejner, 2) za kolik je benzín v Kanadě, 3) kolik stojí vízum na osobu, 4) kolik stojí lodní lístek... a nebo jinak, jaké odhaduješ celkové náklady na takovou výpravu? Dík.
Upravil Woodman dne 26.09.2010 18:44
Zdar,jsem rád,že se o to někdo zajímá.Jak říkám zatím jsme v začátku,ale jednáme z lidma,kteří jeli podobnou cestu na Aljašku tak nám dali kontakt na na Pražskou lodní společnost,té jsme psali ale prý musíme jednat s nějakou větsí dobravní spol.protože s jednotlivci neobchodují.Ale je to v jednání!Ten kontejner vyšel ty lidi tam a zpět na 25tis na osobu,ale oni pluli do Montrealu a vlakem Do Vancouveru-vše zařizovala ta spol.Náš plán je vylodit se v Montrealu a jet na motorce co se stihne za měsíc.Motorky se prý posílají skoro měsíc předem a mi letadlem-16000letenka.plus připočítat benzín na cca 10000km.No dovča na něco vyjde,ale byl by to mazec ne?
To určitě, jak budeš vědět neco víc, tak sem napiš. Můžeš sem hodit i třeba nějakou předběžnou mapu, co by jste chtěli projet. A co třeba zkusit zjistit, na kolik by vyšlo půjčení motorky tam? Myslím, že by to dokonce vyšlo i levněji než ten kontejner
Upravil asimates dne 27.09.2010 15:54
Co se týká námořní přepravy, myslím , že můžu docela zodpovědně po několikaleté zkušenosti prohlásit:
je to hóóóódně zarážející, ale nejspolehlivější a dokonce i nejlevnější námořní přepravce, kterého jsem používal, byla pražská firma Hanseatic. Tehdy jsem kontroloval ceny u ostatní konkurence (cca 20 firem) každé dva měsíce. Pro pár tisíc bych neriskoval dalšího speditéra, ale tehdejší cenový rozdíl byl v desítkách procent.
Vozil jsem s nimi pár let, dvakrát do měsíce 20´nebo 40´ kontejnery do Houston/Texas. Kontejner si naložili, dovezli do Hamburk a pak lodí. Teď mne napadá, vozili jsme ocelové kulové armatury, které jsme stříkali nějakou sračkou, aby to přes moře nezrezivělo. Na lodi to do Houston jelo cca 4-6 týdnů. A sůl je sůl.
Zkuste osloovit i je. Je to sice už pět let zpátky, tak snad se u http://hanseatic.eu/ nic nezměnilo k horšímu.
...že já vůl nenašetřil na to GSo už dříve ! ! !
Jo, a nenechte se obalamutit první nabídkou. Mně to trvalo několik měsíců, než jsem je dostal tam, kam jsem potřeboval. Ale nakonec byly obě strany spokojené. Zkuste to přímo u Kopřivy. Toho jsem sice zažil pouze v době, kdy jsme s Amerikou kvůli dolaru končili a on zrovna nastupoval, takže jej moc neznám. Mail: kopriva@hanseatic.eu
Dej pak vědět.
...že já vůl nenašetřil na to GSo už dříve ! ! !
Pujčit si motorku tam nás taky napadlo,ale je nám líto nechat je doma.!Svoje motorka je svoje motorka!Za doporučejní na dopravce dík,skusíme to.Až budu vědět něco víc tak napíšu.
Tak jsme kontaktovali přepravní společnost,kterou nám doporučil IvoM.Cena za kontejner z Prahy do Montrealu je 4500dolaru a zpět3300.Cena je orientační,prý se mění měsíc od měsíce.Tedy do kontejneru se vejde 6 motorek,to znamená,kdyby se nás dalo 6 dohromady tak by cena nebyla tak hrozná co?Kámoš ještě zkouší jinou společnost,aby jsme mohli porovnat.
Upravil slata2 dne 21.10.2010 19:57
Též přemýšlím o cestě do Kanady. Letos jsem pracoval ve Vancouveru celý léto a příští rok bych se tam chtěl vrátit. Moje Představa by byla vyjet z Montrealu přes celou Kanadu až do Vanu, tam se na sezónu ubytovat a najít si práci a během léta podnikat výlety do hor a jeden dlouhý na Aljašku (cca 3 týdny až měsíc). Pokud by měl někdo podobný nápad a nebo se chtěl jen o tom pobavit, budu rád. A jinak bych si s Váma, alespoň svezl motorku do Kanady, kdyby zbylo volný místo :-)
Jinak s tou přepravou se mi to zdá drahý, protože převezení auto vychází na 15.000 jedna cesta. Zkusil bych se dotazovat českých dovozců auto z usa a třeba poradí líp. Vím, že doprava do NY byl mohla vyjít podstatně levněji, tak jestli by se nevyplatilo startovat odtamtud, není to zas tak daleko od sebe :-)
MiguelF napsal:
Též přemýšlím o cestě do Kanady. Letos jsem pracoval ve Vancouveru celý léto a příští rok bych se tam chtěl vrátit. Moje Představa by byla vyjet z Montrealu přes celou Kanadu až do Vanu, tam se na sezónu ubytovat a najít si práci a během léta podnikat výlety do hor a jeden dlouhý na Aljašku (cca 3 týdny až měsíc). Pokud by měl někdo podobný nápad a nebo se chtěl jen o tom pobavit, budu rád. A jinak bych si s Váma, alespoň svezl motorku do Kanady, kdyby zbylo volný místo :-)
tohle mam ve stadiu priprav.
Jako prvni mne ale tahne spis jih... Alabama, Lousiana, Miss...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Čau,my jsme tu cestu prozatím odpískaly,chystáme se jinam.
Co se týče ceny za dopravu,tak když jsme to řešily byly ceny hodně podobný a to jsme kontaktovaly hodně spol.Do NY nás to napadlo taky,ale ta cena za kontejner byla podobná-alespon loni,ty ceny jsou hodně pohyblivý.
vtk napsal:
Jen pro info, kdybyste potrebovali pomoct s namorni dopravou, tak se ozvete. Delam ve spedicni firme a konkretne motorky jsme do Kanady uz vezli.
zvladnul bys i ten jih USA?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2