Tak Yamážka se již houpe ve vlnách oceánu a v půlce prosince vyrážíme na vejlet po Chile, Argentině, Bolivii a Peru. Takže doufám, že vyjde počásko a SuperTenerko které má již přes 200 000km cestu zvládne bez úhony. Slíbil jsem mu, že se podívá na Dakar a sliby se musí plnit ;-)))
MotoTraveller napsal:
Tak Yamážka se již houpe ve vlnách oceánu a v půlce prosince vyrážíme na vejlet po Chile, Argentině, Bolivii a Peru. Takže doufám, že vyjde počásko a SuperTenerko které má již přes 200 000km cestu zvládne bez úhony. Slíbil jsem mu, že se podívá na Dakar a sliby se musí plnit ;-)))
WOW!
ja chci taky... :/
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ahoj vespolek tak po obstrukcich s Chilskyma celnikama (meli blbci stavku) cimz se ani za pomoci konzulatu nepodarilo dostat motorky z celniho prostoru drive nez po 10 dnech jsme dnes po 3600km dorazili do Ushuiai ve zdravi jen to odneslo jedno predni svetlo na sotoline po kterych jsme urazili cca 600 km.Dalsi z cilu Buenos Aires a snazit se chytit Dakar.Tepoty Santiago 39C Ushuaia 9C.Bocni vitr jako prase mne uz jednou poslal na piste mimo silnici ale krajnice jsou siroke.Mejte se a vse nej do NR2011.
Čus Davide,měj se tam fajn, teď jsem četl tvůj příspěvek.Dělej si zápisky a až se v sezoně potkáme, (nebo až pojedeš k Jirkovi) rád si poslechnu vyprávění.P.
14.1.2011
Nazdarek zpravicka po delsi odmlce nebylo k dispozici Wific.Projeto Buenos Aires pokracovani pres Uruguay - Brazilii k vodopadum Igu Azu - Paraguay a rychly urpk na rallye Dakar etapa Copiapo-Chilechito chytili jsme je na rychlostni zkousce u Fiambala super zazitek a pokec s posadkou Liazu.Loprais pry kvuli turbu vypadl o den drive.Zdolan prusmyk Passo san Francisco 4726m.n.m bylo to jen taktak a prespani v nouzove budce ve 4000m.n.m.Dnesni pozice blabla Tucuman a zitra prechod do Bolivie
23.1.2011
Dalsi zpravicka tentokrate z Peru od jezera Titikaka.Mame uz najeto pres 15000km.V Bolivii upravy na karburatorech.Pohybujeme se porad okolo 3500-4700m.n.m.Projeto Potosi,Salar Uyuni a pak offroadem s trialovymi vlozkami na Oruro,dale La Paz a kus Amazonie s cestou smrti do ktere jsme zajeli v mlze a desti nakonec se na chvily vycasilo.Zitra Cusco a dale na Nasca.
Ahoj vespolek. Tak vejlet už skončil a já jsem přiletěl zpátky do ČR. Mašinka dorazí cca 1měsíc po mne. Vše dobře zvládla a již má na tachometru 221 800km. Slíbil jsem jí řádný domácí servísek s olejíčkem a hadříkem ;-). Návrat do Santiaga z Cusca byl jak se patří pěkně napínavý. Každý den jsme dostali nějakou časovou podpásovku tak jsme se nenudili. Cesta z Cusca do Machu Picchu v pohodě. Výlet vlakem motorákem na ruiny a zpět se protáhl o cca 6 hodin protože trochu pršelo byla tma a Peruánský strojvedoucí přehlédl zával na kolejích a vjel do něj. Chvíle nekonečných vteřin zda se to zastaví na kolejích nebo dole v řece . Naštěstí to bylo široké místo a tak vykolejení přineslo jen džus na kalhotech a batohu. Taková horká chvilka jako když se úplně nepovede zatáčka:-).Přestup do druhého vagonu a odtažení jinou lokotkou a pokračování po vyproštění té první. Spánek jen 3hoďky a po 6 vyrážíme do Nazci. Prvních 300km krásné počasí se spousty serpentýn a několikeré překonávání převýšení okolo 1800m. Druhá část dne nás přivítala deštěm citelným ochlazením a hlavně sesuvy strání a kamení přes silnici s bonbonkem překonání 2 nových řečišť tekoucích přes silnici a splavených kamenných závalů při kterých zůstávali auta a kamiony radši stát.Sice nám trochu nateklo do bot ale jinak super.Tento den jsme dorazily jen za cca polovinu plánované cesty do Nazci. Po přespání v jedné vesnici nás druhý den ráno přivítalo 6cm sněhu a -1°C. Po chvilce úžasu jsem si řekl no jo vždyť jsme nad 4000m.n.m. a ještě se tomu divím ;-). Naštěstí asi po 130km jsme vyklesali pár set metrů dolů a sníh zmizel a znatelně se oteplilo asi na cca 26°C. Po Návštěvě Nazci jsme vyrazili na jih směr Chille. Máme ještě celkem dobrý čas tak si užíváme cesty. Bohužel asi 40km před hranicemi nám zkřížil cestu Peruánský rádoby inženýr, který vyjel z vedlejší a čuměl jako sůva z nudlí, těžko říci co se mu honilo hlavou, ale brzda to rozhodně nebyla. Kámoš ještě stačil hodit myšku, ale ten **** ani poté nezastavil a tak já a máša jsme si o něj křísly. Znamenalo to 12hodin u policajtů, rychlá oprava motky a odjezd po půlnoci směr Chille. Zbývalo ještě necelých 2000 km na 35hodin do nakládky motorek do kontejneru.Za Aricou jsme dali 3 hoďky spánku a prcháme na jih ze zastávkou u kamenné ruky, jenže u Antofagasty náhle rup a ejhle řetěz se válí po Panamericaně. Bohužel asi následkem srážky s volem se načal a nevydržel.Tož další 3hoďky v háji a po sehnání nového ve městě uháníme přes noc s hodinou spánku na benzínce do Santiaga.Nakonec přijíždíme asi o 4 hodiny později,ale počkali na nás takže vše OK. Jen ten novej řetěz myslím YBF 520 bez kroužků posledních 1500km nezvládl, vytáhl se tak že před Santiagem již přeskakoval přes zuby. No jo Čína je tam úplně všude.
Závěrem : Po celkových 19 600km po Chille, Argentině, Uruguay, kousku Brazílie, Paraguay, Bolivii a Peru je nezapomenutelných zážitků a zkušeností spousty a říkám kdo máte možnost vypravit se do těchto zemí kde se mísí různé kultury, nepřeberné množství krajin od moderních měst po naprosté pustiny nebo džungle, mnoho typů cest i necest, různých podnebí od min. -1°C do max. 51°C a hlavně super přátelských lidí - JEĎTE.
ty wole... tohle jsem nemel cist 17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2