chtel bych se zeptat lidi kteri tyto dve destinace navstivili o dobrou radu.Hlavne se to tyka lodnich listku..ze kterou spolecnosti mate dobre zkusenosti a naopak. Zda shanet listek primo,nebo treba pres nejakou ceskou agenturu. Jaka je nejlevnejsi varianta a zda je nejaky problem s prejezdem(preplutim) mezi sardinii a corsicou jestli je treba nejaka vcasna rezervace nebo v tomto pripadne ,,prijedes jedes,,+-par hodin jedna se zatim o jedenu moto a dva lidi bez kajuty.poslete link !po vlastnich zkusenostech! (hledat googlem umim taky) Bud Janov nebo Livorno..Diky za kazdou dobrou radu..
Odplutí z Livorna.
Rezervací asi tak měsíc dopředu jsme ušetřili cca 50% ceny lístků...
Červen 2010. Trasa Livorno - Olbia.
Upravil radosek dne 02.12.2010 13:03
Já jel s MOBY lines a spokojenost. Jinak souhlas s Radoškem, nejlepší je odjezd je z Livorna (kratší a levnější plavba), případně ještě z Piombina (to je úplně nejkratší plavba a je to jen 80km pod Livornem, jen to tam jezdí míň často). Pokud koupíš dost dobředu, radši možná dva měsíce a dá se vychytat opravdu parádní cena, zvlášť pokud se vyhneš náporovým víkendovým dnům. Např motorka za 1euro a člověk tak za 20 za jednu cestu.
Maiali nel Fango!
Objednával jsem lístky ca 2 měsíce dopředu u nějakého p. Wágnera ( Corsica f. ) Vyšlo mě to 1 moto 1 člověk na Corsiku a zpět na 29 e. A byl to v červnu. Odjezd z Livorna
Ile de Beauté Vovages s.r.o. - tak přes tuhle firmu. Napsal jsem přibližný termín, on mi poslal na výběr cca 3 - 4 časy odlutí, já si vybral, zaplatil na účet, poslali mailem lístky. Bez sebemenších problémů.
Upravil Renek dne 02.12.2010 15:17
http://www.mobyli...
Pokud vládneš nějakým cizím jazykem, asi bych spíš volil si lístek koupit přímo sám. Tak jak tak to platíš přes kartu a odpadá Ti prostředník a termíny si můžeš prohlížet dle libosti. Lístek si jen vytiskneš, přijde obratem v PDFku a má na sobě čárový kód. Zároveň už jsi vlastně přeodbaven a na místě se stačí jen postavit do fronty a není třeba se doregistrovávat u kasy. Obsluha s čtečkou si tě pak jen odpípne a je to. Maiali nel Fango!
čau, ted sem tam byl v létě na Sardinii a lístky sem kupoval pár dní před odjezdem.
Každopádně http://www.corsic...ries.co.uk sou levnější jak Moby a jezdí z Livorna do Golfo aranci (což je asi 14km od Olbie) cesta tam a zpět jel sem přes noc mě stala přes 123 euro za motorku a 2 lidi bez ubytování.¨
Motorka byla tuším za 1euro a byla tam nějaká sleva na to že to byli lístky na pevný datum tzn bez možnosti storna.
Spát se dá v restaruacích na gauči. Kvalita služeb je stejná jak u Moby(s těma jel kámoš ve stejným termínu) Koupil sem si lístky u cestovní kanceláře Čedok takže sem měl už lístky u sebe cestou tam a dali mi ještě nějakou slevu pár euro takže mě to vyšlo levnějc jak to koupit přímo na netu.
Cesta na Sardinii byla kolem 8hodin takže sem se v klidu vyspal a pokračoval ráno. Nehledě na to že do Livorna vede krásná cesta přes Toskánsko
Upravil jetam dne 02.12.2010 15:48
jel jsem letos na Korsiku plechovkou. Kupoval jsem u Corsicaferries, za 3lidi a auto zpatecni 130e, coz mi neprijde spatne. Nebal bych se ale koupit na miste, kupovalo to tak spousta lidi a chapu je - v ramci rezervy na cestu jsme prijeli asi o 4h driv, protoze jsem po ceste nespal.. a jeste mel trajekt 1h spozdeni. Moby je trochu lepsi, na CF nas poskladali tak, ze jsem pri vyjizdeni nemoh nastoupit do auta, jelikoz druhe ode me bylo tak na 10cm a dokonce tam asi jedna pani zapomnela dat rucku a nalepila se na auto pred... I cesta je cíl!
Dračice F800GS a obývák s postelí VW Sharan
HTC - HSPL,flash ROM, odemykani map TT
Na Korsiku jsme jeli v září 2009 na blind.Cesta z Čech do Livorna na pohodu s přespánim v Rakousku asi 16hodin čisté jízdy.V Livornu nákup lupenů ,od toho kdo nabídl levněji -Corsica feries za 90euro pro motorku a 2osoby i s zpátečkou za 6dní s naloděním za 30hodin, jinak se nechali sehnat lupeny s odplutím do 3h ale o 40eček dražší.Naloděni ráno v 8 00 a v 14 00 jsi v Bastii.Jinak 6 dní na Korsiku je málo, pokud chceš vychutnat alespoň něco z jeji krásy.Cesta zpět odjezd v 12 00 z Bastie a v 18 00 v Livornu, odjezd do kempíku za městem přespat a druhý den v 10 00 odjezd do ČR.Hraniční přechod Halámky přejezd v 21 30 téhož dne.Je to ale na krev.
Ak chces ist najprv na sever korziky a potom na juh korziky a odtial na sardiniu, tak my sme isli Livorno - Bastia , Bonnifacio - Sanata Tereza di Galura a domov Olbia - Genova nocnym trajektom s kajutou ( odporucam, ak nechces spat niekde na chodbe s dalsimy 500 ludmi. Super krasny kemp na korzike je asi 75 km juzne na vychodnom pobrezi od BASTIE - kamping Marina de Aleria http://www.marina-aleria.com/images/plan2009.pdf , my sme mali mobilhoum č 56. Krasny 15 metrov od mora. Fantazia to bola komfort a klud. Ak urcite navstivte kaňom GORGES de la Restonica, je to krasna cesta zacina v historickom meste CORTE.
Jel jsem letos, lístky ČEDOK cca 70 EUR 2xmoto 2xlid tam a zpět Corsica ferries. Kolečko kolem korziky vyšlo na 12-dní. Tak 2-3 dny v jednom místě s výlety na lehko kolem pak přejezd. Byla to dovolená takže denní průmer cca 200km. S jedním (jako vždy) obligátním výletem k moři. Pokud se chce člověk dostat k čistému pobřeží pak na severu offíkem cca 25km. Jeli jsme v červenci 2-16tého. Jsou tam hezké off cesty. Teplota při příjezdu 28st (půlnoc). Vysoká vlhkost u pobřeží je větší problém. Chce to brát v potaz a mít na ježdění po místních okreskách jinší ohoz. Drez a chrániče = optimum, bacha slunce opaluje i pod dresem - vyzkoušeno. Na místní okresky v horách to stačí pokud člověk akceptuje místí zvyklosti v provozu. Dělící přerušovaná čára = vodící čára auta jedou po prostředku :-) rozhodně se podle ní nedá předjíždět.
Náklady benzín 1,4 EUR
Kemp 20-25 EUR
Největší část výdajů :-) je za pitnou vodu minerálka v krámě 1,5-2 EUR za 1,5 láhev (cca) a že jich v tom počasí bylo. Restaurace nemá cenu řešit.
Upravil vlada-adv dne 04.12.2010 08:41
R1200GSA>>KTM 990 LC8 ABS-R>>KTM1290SA-R
chlapci,vycerpavajici a moc vam dekuju a jsem rad ze se opravdu ozvali lidi co maji k tematu co rict..kdyby jste si na neco nekdo vzpomeli,halvne dobry tip co videt budu rad..v tomhle pocasi se da zit jen s odpoctem dni do dalsi moto dovolene.Po letosnim Iranu tohle bude za barakem
neobjednával jsem dopředu nic. dojel jsem v červenci do Livorna postavil se do řady na Mobi line.bo mají pěkné obrázky na lodi zaplatil ,nalodil,a odplul.
Jinak Korsika je zajimavější jak Sardinie.