Zdaravím protože mam 1150 gs rv.2002 jedno svíce krátce.Potřebuji poradit jaké zakladni dily vozit na delši cesty ? Čeho se vyvarovat a na co se připravit
Stehno-chlape,ty si koleduješ o vyprask?Ty chceš tahat nejake sučiastky na Baworaku?Zober si namiesto nahradnych dielov nejake lahvače,cigaretky a ozaj,nejaky Batôštek
Nič v zlom,samozrejmeSuzuki DR 800 Big,r.v 1994
Honda Pan European ST 1300,r.v 2003
Honda Afrika Twin XRV 750,r.v 97
Nejlepší díly jsou ty co mají minimálně 45% alkoholu.
Jak říkal jeden moudrý člověk : Co nemám - nepotřebuju.
A s největší pravděpodobností ( když už se něco náhodou stane ) stejně nebudeš mít to co by bylo třeba.
Pár šroubků,matek,kus drátu,lepení,nářadí na sundání a zutí obou kol ,stříbrnou lepenku a dobrou náladu.
V případě baťůžku vyber nějaký nervově a náladově vyrovnaný a stabilní.
P.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
GS 1150 jednosvíce je asi poslední bezstarostný stroj (prostě poslední poctivá kovářská práce) pak začly u dvojsvíček zlobit cívky, posilovač atd... fakt 2002 je nej rok
já vozím starý klíňák,svíčki,lepení,eletrikářskí páski,plechovů závlačku vstřikovača,káblík s fajfků a gumicuki dybich náhodů po cestě neco našel co bi se mě hodilo Kupredu spatki ni krok...
bohumil napsal:
já vozím starý klíňák,svíčki,lepení,eletrikářskí páski,plechovů závlačku vstřikovača,káblík s fajfků a gumicuki dybich náhodů po cestě neco našel co bi se mě hodilo
Já vozím pár šroubů všeho druhu, lanko spojky (už se mi 2x hodilo,když jsem se vyválel v písku a zadřel váleček - u 1150 nětreba), opravárenskou sadu lanek, svíčky, kus drátu, měděnej kabel ke svíci, hadicový sponky, sprej na lepení pneu + opravárenskou sadu na pneu a palivové čerpadlo.
Krom lanka jsem zatím vše za hlt slivovice dával známejm i neznámejm na motorkách, který nemaj vrtuli ve znaku.
Nejvíc mě bavilo, když v Rumunsku maník na banditu uklepal blatník a já se ho klidně zeptal "ty na banditovi nevozíš sadu náhradních šroubů" odpověď byla "samozřejmě že ne, ty snad ano!?" na to jsem vytáhl kkrabičku a dal mu vybrat se slovy "jestli je budu potřebovat, tak ti tu jebku japonskou zase rozmontuju". H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Bawora r.v.02 mam treti sezonu, ma najeto 116 tis. km a zatim se neobjevila zavada kterou bych musel na cestach resit :-). Vozim s sebou nejaky lepeni, svicku (starou- kterou jsem preventivne vymenil) a na delsi cestu motorovy olej. Na co se pripravit? Na vymenu loziska zadniho kola - pri znatelne vuli neotalet a za vcas vymenit, kdyz to nechas casem odejdou dalsi loziska v kardanu. Nekdy se preventivne meni rychlospojky u benzinovych hadic-menil jsem tu malou na propoji pod nadrzi, byla popraskana teplem od motoru, ale jeste by vydrzela. Jinak jak uz bylo psano vyse, jde o pravou kovarinu, pri bezne pravidelne udrzbe jen jezdis a jezdis :-)
U udržované motorky v dobrém stavu se asi nestane, že by Tě závada zastavila. Defekt pneu vyřešíš, pokud budeš sledovat stav ložisek, nestane se nic, žárovku vyměníš. Po 60 tis.km je může odejít náhon tacho ale dojedeš, snad bych s těmito km vozil řemen altíku. A pak svíčku, sadu na spravení, resp. přezutí pneu a drobné nářadí. Za 170 tisíc najetých km jsem s tím vždy vystačil...
Vozím nějaký šroubky,svíčky,palivový filtr,opravnou sadu na lanka,izolačku ,nějakej drát na elektroinstalaci,zdrhovací pásky různých délek,benzínovou hadici a po jedné špatné zkušenosti klíňák.Vše se vejde do ****é krabičky od lékárničky a protože nemám ABS tak tato krabka je místo modulu ABS pod nádrží.
Jinak na co máš náhradu s sebou to se ti na cestě nepo**** a tudíš nepotřebuješ... Co s sebou nevezeš jednou budeš potřebovat Jedu? Tedy žiju!